Sağlık çalışanları arasında boşanmalar artıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Temmuz 2009 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüm Sağlık-Sen tarafından yapılan anketin ortaya çıkardığı acı gerçek:

Sağlık çalışanları arasında boşanmalar artıyor

Eşlerin birbirine karşı ilgisizliği, anlayışsızlığı, nöbetlerden dolayı birbirlerini görememesi, çocuklara ve eşlere zaman ayıramaması ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle sağlık çalışanları arasında boşanma oranı yüzde 45 gibi korkutucu orana ulaştı.

.....

Sağlık çalışanları arasında boşanma oranının yüzde 45 gibi ciddi boyuta ulaştığı belirlendi.

Tüm Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Tüm Sağlık-Sen) tarafından 1550 kişi ile yüz yüze görüşülerek yapılan anket sonuçları sağlık çalışanlarının sorunları ile ilgili olarak son derece çarpıcı sonuçlar ortaya çıkardı.

Söz konusu anket sonuçlarına göre; sağlık çalışanlarının yüzde 55'i kendilerine hak ettikleri değerin verilmediğini düşünüyor. Yüzde 35'lik kesim görevlendirme ile ilgili adaletsizlik yaşadığını belirtirken, yüzde 30 oranındaki sağlık çalışanı da yöneticilerin olumsuz tavır ve davranışlarından rahatsız. Yüzde 20'lik kesim ise, hamilelik, doğum, emzirme, çocuk bakımı gibi konularda yöneticilerin olumsuz tavırlarından dolayı sorun yaşıyor. İşyerinde sorun yaşamayanların oranı ise sadece yüzde 4.

AİLE DÜZENİ BOZULUYOR

Anketin ortaya koyduğu en dikkat çekici sonuçlardan biri de sağlık çalışanlarının yüzde 70'inin özellikle nöbetlerden dolayı aile hayatında aksaklıklar ve sorunlar yaşaması. Sağlık çalışanlarının büyük çoğunluğu sosyal ve kültürel etkinliklere katılamadığını, arkadaş ve çevresiyle yeterince vakit geçiremediğini belirtiyor. Çalışanlardan sadece yüzde 5'i bu konularda herhangi bir sorun yaşamadığını ifade ediyor.

Anket sonuçları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, sağlık çalışanlarının, çalışma koşullarından dolayı aile içinde huzursuzluklarının arttığını hatta boşanmaya kadar gittiğini belirterek şunları söyledi:

"Anket sonuçlarına göre; Çalışanlardan sadece yüzde 5'i herhangi bir sorun yaşamadığını ifade ediyor. Bu da demek oluyor ki çalışan sağlık personeli çalışma şartlarından dolayı mutsuz ve sorunlar yaşamakta. Yaşanan olumsuzluklar evli olanların aile yaşamında problemlere neden olmaktadır. Günümüze baktığımızda evlilikten daha çok fazla boşanmaların olduğunu görmekteyiz. Bu oran % 45 gibi korkutucu rakamlara ulaşmaktadır. Nedenini sorduğumuzda çoğu insan eşlerin birbirine karşı ilgisizliğinden (%35), anlayışsızlığından(%35), nöbetlerden dolayı birbirlerini görememekten (40) çocuklara ve eşlere zaman ayıramamaktan (%85), ekonomik sıkıntılardan (%98) kaynaklandığını söylüyorlar.

En önemli sebep; Tabii ki geçim sıkıntısı. Ücretlerdeki dengesizlik, Asgari ücretle dahi çalışan tek maaşla ev geçindirmeye çalışan personelin ek iş arama gibi sorunlarla mücadele etmek zorunda kalması hem üzücü hem de yıpratıcıdır. Biz Tüm Sağlık-Sen olarak Sağlık çalışanlarının haklarını arayacağız. Sağlık personelinin gözü, kulağı olacağız. Onların sorunlarını dile getiren dili olacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber