Doktor eşini öldüren Astsubaya müebbet hapis

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Temmuz 2009 12:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Doktor eşi Ayşe Yılbaş'ı öldüren astsubay Hüseyin Güneş Özmen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde okuyan eşi Ayşe Yılbaş'ı kurşunlayarak öldüren astsubay Hüseyin Güneş Özmen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Hüseyin Güneş Özmen ve taraf avukatları hazır bulundu. Şikayetçilerden Ayşe Özmen'in annesi Zekiye Yılbaş, babası Mahmut Atilla Yılbaş ve abisi Kürşat Yılbaş duruşmaya katıldı. Duruşmayı ayrıca Feminist Kollektif kadın örgütüde izledi.

SAVCI : AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILMASINI İSTİYORUM

Cumhuriyet Savcısı Kadir Nazmi Yelkenci sanık Hüseyin Güneş Özmenin ağırlaştılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

ŞÜPHELİNİN AVUKATI: VERİLECEK CEZADAN İNDİRİM İSTİYORUM

Sanık avukatı Bahri Bayram Belen mahkeme heyetine 11 sayfadan ibaret savunma dilekçesini sunarak," Her ne kadar sanığın eşini tasarlayarak ve canavarca hisle öldürdüğü iddia edilse de, müvekkil sanık şiddetli elem ve gazap içerisinde eşini kasten öldürmüştür. Bu nedenle verilecek cezadan indirim yapılmasını talep ediyorum. Ayrıca yazılı dilekçemi de aynen tekrar ediyorum" dedi.

"PİŞMANIM EŞİMİ VE ÇOCUĞUMU, HAYATIMI KAYBETTİM"

Hüseyin Güneş Özmen maktülün ailesinin baskısı ile eşinden boşanmayı kabul ettiğini anlatarak,"Boşanmayı kabul etmiştim. Ancak maktül çocuğumu bir daha göstermeyeceğini söyledi. Kabullenemedim. Olay günü de maktüle çocuğu bir daha göstermeyeceğim deyince kendimi kayebederek olay vuku bulmuştur. Olaydan dolayı pişmanım eşimi ve çocuğumu, hayatımı kaybettim" dedi.

SON SÖZÜ MAHKEME SÖYLEDİ : AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

HAPİS Mahkeme heyeti, suç işleniş biçimi, suç konusunun önemi, kastın yoğunluğu ve fiilin diğer özellikleri göz önüne alarak sanık Hüseyin Güneş Özmen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Kararın Mahkeme başkanı tarafından okunmasının ardından Kollektif Feminst Kollektif üyesi kadınlar duruşma salonunda kararı alkışladı.

KADIN ÖRGÜTLERİ : KADINLAR İÇİN TARİHİ BİR KARAR

Feminis Kollektif Kadınlar daha sonra Sultanahmet'te bulunan Mehmet Akif Ersoy Parkı'nda basın açıklaması yaptı. ?Yaşasın kadın dayanışması", ?Bağır herkes duysun erkek şiddeti son bulsun" sloganlarını atan grup, ?Kadın cinayetleri politiktir", ?Ayşe Yılbaş'ı unutmayacağız" pankartını açtı. Basın açıklamasını avukat Meriç Eyüpoğlu yaptı. Eyüpoğlu, sanık Hüseyin Özmen oğlunun doğum gününde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Sanık bugün aynı zamanda oğlunu bir daha göremeyeceği doğum günüymüş. Bugün buruk olmamak elde değil çünkü Ayşe de, Sevim de, Güldünya da ve adını sıralayamayacağımız bir çok kadın politik cinayetlerle öldürüldü. Artık onlar aramızda değil. Duruşma salonunda olan herkes biliyor sanık avukatı uzun bir savunma yaptı. Savunmasında doğru söylediği tek şey vardı. Kadın cinayetlerinin politik olduğu. Bunun dışında doğru söylediği hiçbir şey yoktu. Biz burada bugün buruk bir şekilde karşınızdayız. Ama aynı zamanda bu dava bizlerin savunduğu bir şeyi doğruladı" dedi.

?Bu ülkede kadınlar cilveli saat sordular, beyaz tayt giydiler ve boşanmak istediler diye öldürüldüler" diyen Eyüpoğlu ve mahkemelerde haksız tahrik indirimleri uygulayarak sanıklara verilen cezalar kuşa döndü. Yılbaş davası ne mutludur ki karşı tarafın tüm iddialarına rağmen haksız tahrik indiriminin uygulanmadığı bir dava olarak tarihe geçti.

Avukat Hülya Gülbahar, mahkeme heyet önemli bir karara imza attığını belirterek, "Kadınlar için tarihi bir karar. Devlet ve hukuk sisteminin kadınları hayatlarını kaybetmeden önce onları korumaları lazım" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber