Eski hakimden Savcı Gök'e şok suçlamalar

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 29 Temmuz 2009 20:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'de ?Yengeç-1' operasyonu kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan, daha sonra tahliye edilen 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi eski Başkanı Asım Korkut ve avukatı Şakir Balcı, soruşturmayı yürüten HSYK'nın son kararnamesiyle Samsun Cumhuriyet Savcılığı'na atanan Murat Gök hakkında suçlamalarda bulundu.

Korkut ve Balcı, operasyonun komplo olduğunu, siyasi içerikli yapıldığını, kendilerine yönelik iddiaların asılsız olduğunu ileri sürerek Gök'ün yaşamının araştırılması gerektiğini dile getirdi.

10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi Eski Başkanı Asım Korkut ve Avukatı Şakir Balcı, Bayraklı Adliyesi'nin girişinde basın açıklaması düzenledi. Adliyedeki Baro Odası'nda gerçekleştirmek istedikleri açıklama, yönetim kurulunca reddedilen Avukat Şakir Balcı, ?Önceki dönemlerde, doğru yanlış müvekkilim hakkında bir çok haber ve yayın yapıldı. Susmayı tercih ettik. Hukuki nezaket ve adap gereği devam eden hukuki sürece saygı gösterdik ve göstereceğiz. Suç örgütleriyle mücadele için operasyonlar yaptığı söylenen, malum savcının, hazırladığı dosyalar ve iddianameler ceza hukuku uzmanlarınca incelenmelidir. Cumhuriyet Savcılığı ünvanı yanında süper, memati gibi ünvanlar kullanılması, makamını küçük düşürücüdür. Hukuk adamlarında artistik özentiler, şık durmaz. Hukuk adamları zabıta ağzıyla konuşmaz. İzmir'de adı operasyonlarla anılan malum savcı, kişisel yeteneklerini övmek adına diğer meslektaşlarını aşağılayan açıklamalar yapmıştır. Malum savcı, görev değişikliği sırasında özrü kabahatinden büyük beyanatlar vermiş, hukuk camiasının tepkisini çekmiştir. İzmir'den ayrılmadan varsa bildiklerini hukukun selameti için açıklamak durumundadır. Malum savcının görev değişiklik tarihi olan Haziran ayından bugüne ne kadar ne mesai yaptığı araştırılmalıdır. Makam otosu olarak kullandığı, kaza yaptığı araçla ilgili korkunç şaibe araştırılmalıdır. Soruşturma yaptığı dosyalarla ilgili ürpertici iddialar vardır. Soruşturma usülleri araştırılmalıdır. Adliye'de savcı, hakim odalarına kamera koydurup koydurtmadığı da araştırılmalıdır? dedi.

MEDYA MAHKUMUYUZ

Avukat Balcı, ?Asım Korkut'un yargılaması tamamlanmıştır. Şu anda itiraz ve temyiz sürecindeyiz. Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi'nin kararıyla örgüt ilişkisi ve iddialarından beraat etmiş, aleyhinde ceza tayin edilmemiştir. Huzurunuzda hukuken mahkum değiliz ancak medya mahkumuyuz. Gerekçeli karar da bugün elimize ulaşmıştır, gerekli incelemeyi yapmadığımız için ilerleyen günlerde bunu da paylaşacağız? diye konuştu. Avukat Balcı, ?Elimizde malum savcıyla ilgili bilgi, belge döküman var. Hukuksuzluğu egemen kılacak davranış ve tutumda bulunmak istemiyoruz. Gelişmeleri arz edeceğiz yine. Kişileri zan altında bırakmamak adına şimdilik susuyoruz. Bu soruşturmaların siyasi bir yanı var. Siyasi bir linç olduğunu düşünüyorum? dedi. Avukat Balcı, bu operasyonla, İzmir Adliyesi'nin huzura kavuşmadığını, hukukun emrettiği tüm koşullarının bulunup bulunmadığının incelenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

SİYASİLERLE İLGİLİ KARARLARIMA BAKIN

Balcı'nın ardından konuşan, kendisinin tutuklandığı operasyonun Murat Gök tarafından değil, Cumhuriyet Başsavcı Vekili tarafından yapıldığını söyleyen Asım Korkut ise, ?Basında bugüne kadar benimle ilgili yazılanların hepsi yalandır. Rüşvet aldığım iddia edilen, yargıladığım sanıkla ilgili herhangi bir görüşmem olmadı. Tamamen bir komplonun kurbanıyım. Hukuka aykırı tek bir kararım yoktur. Ben de zaten kendisini şikayet ettim, sarkıntılık ve sahtecilikle ilgili iddialarım var. AİHM'e kadar gidip hakkımızı arayacağız? dedi.

Korkut, ?Bazı siyasi parti liderlerinin Güneydoğu'da katıldıkları mitinglerdeki konuşmaları, okudukları şiirler dolayısıyla yargılamalara katıldım. Bana yönelik komplonun, burada verdiğim mahkumiyet kararlarıyla ilgili olduğunu düşünüyorum. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Necmettin Erbakan ve Şemdin Sakık davalarındaki kararların altında benim de imzam var? diye konuştu. Asım Korkut operasyonun ardından emekli olmuştu.

BU GÖRÜNTÜ İZMİR ADLİYESİNE KAPAK OLSUN

Bu arada adliye tabelası önünde siyah gözlükle fotoğraf çektiren avukat Şakir Balcı, ?Bu da İzmir Adliyesi'ne kapak olsun? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber