PTT'cilere 'biber gazı' vizesi çıkmadı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 01 Ağustos 2009 21:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son yıllarda meydana gelen gasp ve soygun olaylarından başı iyice ağrıyan Türkiye Posta Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü'nün 'PTT Bank'larda önlem almak için 'biber gazı' kullanma teklifine Emniyet'ten izin çıkmadı.

PTT, 4 bin gişe memuruna asker, polis ve bazı özel güvenlikçilerin kullandığı biber gazı spreyi dağıtmak için İçişleri Bakanlığı'ndan izin istedi. Adalet Bakanlığı talebe olumlu görüş vermesine rağmen Emniyet Genel Müdürlüğü'nden biber gazına onay çıkmadı. Polis, gerekçe olarak gişe memurlarının biber gazı kullanma konusunda eğitimlerinin olmadığını ileri sürdü. Gişe memurlarına biber gazı dağıtılmasına karşı çıkılırken, PTT Bank'ları koruyan güvenlik personeline biber gazı kullanımı konusunda izin verilebileceği belirtildi.

Ülke çapındaki 3 bin 815 PTT şubesinde posta, banka ve lojistik hizmeti veren 4 bine yakın personel çalışıyor. Son üç yılda 344 PTT Bank'ta silahlı soygun ve gasp olayı yaşandı. PTT Genel Müdürü Osman Tural, Meclis'te yaptığı bir konuşmada Konya, Kayseri ve Bursa'daki PTT Bank soygunlarında üç ölüm olayının yaşandığını belirterek, 2006'da 956 bin, 2007'de ise 607 bin TL kayıplarının olduğunu ifade etmişti.

İthali yasak olan biber gazlarını, Milli Savunma Bakanlığı'nın izni ile İstanbul'da iki firma üretiyor. Biber gazları TSK ile Emniyet Genel Müdürlüğü'ne satılıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü'nce yayımlanan genelge ile özel güvenlikçilerin biber gazı kullanmalarına izin veriliyor. Biber gazının bu kurumlar dışında ithali ve kullanım imkânı bulunmuyor. SEDAT GÜNEÇ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber