MEB özür grubundaki sorunun birini çözdü, diğeri kaldı?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Ağustos 2009 07:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB 24.07.2009 tarihli 2009 Yılı Yaz Tatili Dönemi Öğretmenlerin Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzunda var olan sorunlardan birini düzeltti.

Sorunlarla ilgili olarak http://www.memurlar.net/haber/145281 linkinde 27.07.2009 tarihinde yayımlanan sitemiz editörlerinden Maksut BALMUK'un ele aldığı ?MEB özür durumu kılavuzundaki sorunlu belirleme? başlıklı haberimizde öğretmenleri mağdur edebilecek bir hususu dile getirmiş ve kılavuzun;

"3.Başvuru Yapamayacak Öğretmenler? başlıklı bölümünde yer alan; "4- Her ikisi de öğretmen olan eşlerden, iller arasında yer değiştirenin eşi, eş özür durumundan tekrar eski görev yaptığı il için başvuru yapamayacaktır.? cümlesinin anlamsız olduğunu ve

?4- Her ikisi de öğretmen olan eşlerden, iller arasında yer değiştiren eş, eş özür durumundan tekrar eski görev yaptığı il için başvuru yapamayacaktır.?

şeklinde düzeltilmesini vurguladığımız halde değişikliğe gitmemiştir.

Fakat aynı maddede yer alan;

?Ancak, yer değiştirme işlemi yapılmayan eş, ataması yapılmış olan eşin görev yaptığı yere özür durumundan başvuru yapabilecektir.?

hükmünün;

?Yer değiştirme işlemi yapılmış olan eşin yanına diğer eş özür durumundan başvuru yapabilecektir.?

şeklinde düzeltilmesi gerektiği noktasındaki tespitimizle ilgili olarak düzeltmeye gidilmiş ve hüküm;

?Ancak, ataması yapılmış olan eşin görev yaptığı yere diğer eş özür durumundan başvuru yapabilecektir.?

şeklinde düzeltmiştir.

Böylece siz ve eşiniz öğretmen iseniz ve İller arası yer değiştirmede sizin yeriniz değişmişse eşinizin o dönemde müracaat etmiş olup olmamasına bakılmaksızın eşiniz sizin yanınıza özür grubundan yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir.

Yeni kılavuz için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber