Bu üniversitede yaz tatili yok!

Haber Giriş : 10 Ocak 2005 15:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nin öğrencileri yaz tatilinde bile çalışacak.

Rektör Prof. Kesici, öğrencileri üç gruba ayıracaklarını, iki grubun derslere girerken, üçüncü grubun çalışacağını söyledi.

2004-2005 öğrenim yılında açılan TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nin öğrencileri yaz tatilinde bile çalışacak. Rektör Prof. Dr. Tahsin Kesici, öğretim yılını ve öğrencileri üç gruba ayıracaklarını, iki grubun teorik derslere girerken, üçüncü grubun TOBB'a üye işletmelerde 4 ay süreyle çalışacağını söyledi. Üniversitedeki 270 öğrenciden 145'irıin burslu okuduğuna ve giriş puanlarının Türkiye ortalamasının üstünde olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Kesici, "Matematik'te en düşük 344, iktisat'ta 337 ve Makine Mühendisliği'nde 350 puanla öğrenci aldık.

27 öğrencimiz ÖSS'de ilk 4 bine, 112 öğrencimiz ise ilk 10 bine girdi" dedi. Kesici, gelecek yıl öğrenci sayısını 600'e çıkarmayı ve yurt binalarını hizmete sokmayı planladıklarını ifade etti.

Öğrenim yılı üç dönem
TOBB ETÜ öğrencileri çalışma hayatına 2.sınıftan itibaren başlayacak. Her öğrenci bölümü ile ilgili bir işletmede asgari ücretli ve sigortalı olarak çalışacak. Prof. Kesici, "Derslerin
teorik kısmı üniversitede, pratik kısmı ise TOBB üyelerine ait işletmelerde yürütülecek. Öğrenci eğer Makine bölümündeyse, gömleğini giyecek ve tezgahın başında ustasıyla birlikte çalışacak" dedi.Prof. Dr. Tahsin Kesici üniversitede, mesleki pratiğini edinmiş, yeterince teorik bilgiyle donatılmış, bilgiye nasıl ulaşacağını bilen, kendine güvenen ve 2 yabancı dil konuşabilen gençler yetiştirmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Çalışma dönemi süresince öğrencilerin kontrol edileceğini ve 4 aylık çalışma dönemi sonunda rapor hazırlanacağını belirten Kesici, "Daha sonra sınava tabi tutulacaklar. Hazırlık sınıfı hariç her kademedeki öğrenci pratik eğitim yapacak diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber