Şüphelileri kovalayan polis araçları çarpıştı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2009 10:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli'de park halindeki araçlardan stepne çaldıkları gerekçesiyle şüphelilerin içinde bulunduğu kamyoneti takip eden 2 polis otomobili çarpıştı. Kazada 2 polis memuru hafif yaralandı. 3 şüpheli, yaklaşık yarım saat süren kovalama sonucu yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Derince ilçesinde park halindeki araçların stepnelerinin çalındığı ihbarı üzerine polis ekipleri, 3 şüphelinin içinde bulunduğu 34 YL 7783 plakalı kamyoneti takibe aldı. Polisin ''dur'' ihtarına uymayan kamyonet sürücüsü D-100 kara yoluna çıkarak İstanbul yönüne doğru kaçmaya başladı.

Bu sırada şüphelilerden biri kamyonetteki stepneleri yola atarak, polis ekiplerinin kendilerini takip etmesini engellemeye çalıştı. Yoldaki stepneler nedeniyle şerit değiştirmek zorunda kalan iki polis otomobili çarpıştı. Kazada, polis memurları Hakan B. ile Kerim T. hafif yaralandı. Yaralı polisler, meslektaşlarının yardımıyla Körfez Devlet Hastanesine götürüldü.

Polisin, kara yoluna barikat kurması üzerine hırsızlar yan yola saptı. Kovalama bir süre bu yolda devam etti. Daha sonra sokak aralarına giren zanlılar, kamyoneti Atalar Mahallesi Dar Sokak'ta terk ederek yaya olarak kaçmaya çalıştı.

Yaklaşık yarım saat süren kovalama sonucunda kamyonet sürücüsü B.C. ile yanında bulunan E.C. ve S.E. yakalandı. Zanlılar, gözaltına alınırken, kamyonet ile yoldan toplanan stepnelere el konuldu.

Yaralı polis memurlarının durumunun iyi olduğu, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber