Vergi iadesi kuyruğu 2 km

Haber Giriş : 12 Ocak 2005 06:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emekli maaşlarını alabilmek için saatlerce bankaların önünde uzun kuyruklar oluşturan SSK ve Bağ-Kur emeklileri, dün de vergi iadelerini yatırabilmek için İstanbul'daki Ziraat, Vakıflar ve Halk Bankalarının önünde sıraya girdi. Sabahın erken saatlerinde bankaların önüne gelen emekliler, sıranın kendilerine gelmesi için 1.5-2 kilometreyi bulan kuyrukta saatlerce beklemek zorunda kaldılar. Vergi iadesini teslim edebilmek için sabah saat 06.30'da Bayrampaşa Halk Bankası önüne gelen SSK emeklisi Nuri Ayar, hükümetten kendilerini kuyruk çilesiniden kurtarabilmek için özel günlerde bankalara ek memur takviyesi yapılmasını önerdi. Vergi iadesi döneminde, özel sektöre görev verilmesi halinde kuyrukların ortadan kalkabileceğini vurgulayan Ayar, "Hükümet vergi iade ücretlerini bizlere peşin ödedi. Eğer, bu fişleri bankaya teslim etmezsek, aldığımız para maaşımızdan kesilecek. Eğer, parayı peşin almasaydım bu çileye göze alıp, vergi iadesi vermezdim" dedi. Dörtyüzmilyon lira emekli maaşı aldığını belirten Ayar, maaşından 200 milyon kesilmemesi için vergi iadesi yatırmak zorunda olduğunu söyledi.

Emekli gece 04.00'de kuyrukta

Sigorta emeklisi Saime Koç da, daha önce devletten peşin aldığı vergi iade ücretinin karşılığı olarak devlete 4.5 milyarlık fiş vermek zorunda olduğunu ifade etti. Kendisinin sabah saat 07.00'de bankaya geldiğini ancak, ilk emeklinin gecenin saat 04.00'te kuyruğa girdiğini öğrenince hayretler içinde kaldığını söyleyen Koç, "Herşeyin çaresi var da bu kuyrukların çaresi yok mu"? şeklinde yakındı.

Emekli perişan

Hükümetten vergi iadelerini peşin alan SSK ve Bağ-Kur emekliler, maaşlarının kesilmemesi için vergi iadelerini yatırabilmek için bankaların önünde uzun kuyruklar oluşturdular.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber