Muhtarlık seçiminde silahlı kavga: 2 ölü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2009 13:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde aralarında muhtarlık seçimlerinden dolayı husumet bulunan aileler arasındaki anlaşmazlık silahlı kavgaya dönüştü. Olayda 3 farklı noktadan otomatik av tüfeği ile açılan ateş sonucu 2 kişi öldü, 13 kişi yaralandı.

İslahiye'ye bağlı Yukarı Bilenler köyünde dönemin ilçe kaymakamı Bekir Yılmaz'ın, birinci aza Hamit Yıldırım'a muhtarlığı vermesi ve 29 Mart'ta yapılan seçimlerde Hamit Yıldırım'ın oy çokluğu ile muhtar olması, köyde gerginliğe neden oldu. Dün akşam saatlerinde evinde iftarını açan muhtar Hamit Yıldırım, evine 50 metre uzaklıkta bulunan babasını ziyarete gitti. Bu sırada köyde bulunan Yaşar ve Vural aileleri vizesi biten yeşil kartlarını yeniletmek için muhtarın evine geldi. Muhtar evde olmadığı için evin dışında bekleyen ailelerin üzerine kimliği belirsiz kişilerce otomatik av tüfeği ile ateş açıldı. Olayda 2 kişi öldü, 13 kişi yaralandı.

Olayın yaşandığı sırada babasının evinde olan muhtar Hamit Yıldırım, tüfek sesi duyunca evine koştu. Yaralılara ilk müdahale İslahiye Devlet Hastanesi'nde yapıldı. Buradaki müdahalenin ardından Gaziantep'teki çeşitli hastanelere sevk edilen yaralılardan muhtarın kardeşi Şevket Yıldırım (26) ve Seyhmus Yaşar (9) yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Muhtar Hamit Yıldırım, olay anında kendisinin evde olmadığını söyledi. Olayın bir anda gerçekleştiğini kaydeden Yıldırım, tüfek sesini duyunca bulunduğu yerden dışarı çıktığını belirterek, "Benim evime ateş açıldığını gördüm. Sesimi duyunca paniklediler. Köylüler, yeşilkart vizesi için gelmişlerdi." dedi.

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden 2 kişi, Gaziantep'teki işlemlerin ardından İslahiye'ye getirildi. Cenazeler, Yukarı Bilenler köyünde kılınan namazın ardından toprağa verildi. Jandarma, olay sonrası köyde geniş güvenlik önlemi aldı. Kaçan şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı çalışma başlatıldı. Olayla ilgisi olduğu sanılan 8 kişinin sorguları devam ediyor.

Olay yerinde cumhuriyet savcısı nezaretinde yapılan aramalarda çok sayıda mermi çekirdeği ve boş kovan bulundu. Olaydan sonra köyde geniş güvenlik önlemi alan jandarma sabaha kadar köyün giriş ve çıkışlarında nöbet tuttu. Gaziantep İl Jandarma Komutanı Albay Birol Şimşek, Yukarı Bilenler köyüne gelerek bilgi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber