Memurlardan Erdoğan'a suç duyurusu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Eylül 2009 09:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçtiğimiz yıl memurlar adına yürütülen toplu görüşmelerde kabul edilen Uzlaştırma Kurulu kararlarının hükümet tarafından uygulanmadığını belirten memur sendikaları, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlar Kurulu hakkında suç duyurusunda bulunacak

Türkiye Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız, Erdoğan ve Bakanlar Kurulu hakkında ?görevi ihmal? iddiasında bulunacaklarını söyledi.

Milliyet'in sorularını yanıtlayan Akyıldız, geçen yıl kabul edilen ve memurların özlük haklarında iyileşme öngören Uzluştırma Kurulu kararlarının halen TBMM'ye sunulmadığını belirterek, ?Aradan bir yılı aşkın bir süre geçmiş olmasına rağmen yaklaşık 13-14 maddelik kasmı hayata geçirilmedi. Bakanlar Kurulu'nun ciddi bir eksikliği olduğu kanaatindeyiz. Görevi ihmal ettiği, sorumluluğu yerine getirmediği kanatindeyiz? dedi.

?Hiçbir adım atılmadı'

Toplu görüşme sürecinde hükümet tarafına bir şans verdiklerini ancak bekledikleri karşılığı alamadıklarını ifade eden Akyıldız, ?Maalesefe bu konuda hiçbir adım atmadıkları gibi 4688 Sayılı Kanun'un (Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu) getirdiği sorumluluklardan uzak tavır sergilediler. Biz de suç duyurusuyla bir süreç başlatacağız? diye konuştu.

Akyıldız, önümüzdeki süreçte, grevli toplu sözleşme hakkı için de eylem yapacaklarını ifade etti.

Bu arada, Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Kamu İşveren Kurulu ile memur sendikaları arasında yürütülen toplu görüşmelerde telaffuz edilen 2.5+2.5 rakamının ?çok ince bir hesabın sonucu? olduğunu belirtti.


Türkiye Kamu-Sen'den Erdoğan Hakkında Suç Duyurusu

ANKARA (A.A)- Türkiye Kamu-Sen, "Yürütme organının başı sıfatıyla, geçen yılki toplu görüşmelerin gereklerini yerine getirmeyerek, görevini kötüye kullandığı" iddiasıyla, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu dilekçesinde, 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Yasasına göre, Bakanlar Kurulunun, toplu görüşmeler sonunda imzalanan mutabakat metinleriyle ilgili idari ve icrai düzenlemeleri gerçekleştirmesi ve kanun tasarılarını TBMM'ye 3 ay içinde sunması gerektiğine dikkat çekildi.

Toplu görüşmeler sonunda geçen yıl 29 Ağustosta mutabakat metni imzalandığı anımsatılan dilekçede, "Başbakan Erdoğan'ın, yürütme organının başı olarak, geçen yıl imzalanan mutabakat metninin gereğini yerine getirmediği ve yasa hükmünü uygulamaktan imtina ettiği" öne sürüldü.

Öte yandan, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, suç duyurusunun ardından Ankara Adalet Sarayı önünde yaptığı basın açıklamasında, "Siyasi iradenin, imza attığı mutabakat metinlerinin gereğini yapmadığını, Uzlaştırma Kurulu ve uluslararası hükümleri hiçe saydığını" savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber