Polisten polise gizli denetim

Haber Giriş : 16 Ocak 2005 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EMNİYET Genel Müdürlüğü, Kurban Bayramı öncesinde hazırlıklarını hızlandırdı. Bu çerçevede polis, bayram süresince, kalabalık mekanların ve trafiğin kontrol altına alınmasına ağırlık verecek. Emniyet, sivil polislerden oluşan ekipler de kurdu.

Alınan önlemler kapsamında, ana arterler üzerinde bulunan illerde ve kavşaklarda görev yapan trafik polisi sayısı da artırılarak, mobil ekiplerle desteklenecek. Ancak, trafik polislerinin karıştığı şaibelerin önüne geçmeye çalışan Emniyet Genel Müdürlüğü, bayramda görev yapacak trafik polislerinin kontrolü için ayrıca 12 ekip oluşturdu. Üçer kişiden oluşan ekipler, farklı illerde ve sivil olarak görev yapacak.

Arife günü başlatılacak olan uygulama çerçevesinde sivil ekipler, sivil araçlarla trafiğe karışacak. Trafik polislerinin sürücüler ile diyaloglarını ve davranışlarını dikkate alacak olan sivil ekipler, polislerin görev hassasiyetleri ve bilgilerini de sınayacak. Hatalı davranışları tespit edilen, rüşvet isteyen veya alırken gözlenen polisler hakkında tutanak hazırlanarak, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne iletilecek. Bu polisler hakkında disiplin işlemleri başlatılacak.

Bu arada, Kurban Bayramı süresince trafiğin yoğun olması nedeniyle, trafik polisleri tablet PC ile çalışacak. Trafik Bilgi Sistemi uygulaması çerçevesinde, sürücü ve araçlara ilişkin bilgiler, görevli trafik polisi tarafından anında bilgisayardan görülebilecek.

Kalabalık yerlere sivil ekipler

Terminal, alışveriş ve kent merkezleri, metro gibi toplu taşımanın yapıldığı alanlar, polis tarafından bayram süresince kontrol altında tutulacak. Terörist saldırılar başta olmak üzere, topluma açık alanlarda meydana gelebilecek riskleri değerlendiren Emniyet, bu alanlarda sivil ekipleri görevlendirecek.

Ayrıca, topluma açık kapalı mekanlardaki güvenlik uygulamalarının aksamadan yürütülmesi için, polis tarafından gerekli uyarılar yapılacak. Büyükelçilik, bakanlık, banka ve şirket gibi yerlerde görev yapan polislerin dikkatli olması için talimat verilecek.

H.O.Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber