Çubukçu: Mesleki ve teknik liselere kayıt yaptırmak isteyen öğrencileri geri çevirmeyin

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2009 15:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, mesleki ve teknik liselere kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin kesinlikle geri çevrilmemesini istedi. Bakan Çubukçu, talep fazlalığı durumunda diğer ortaöğretim kurumlarının bina ve dersliklerinden de yararlanılabileceğini bildirdi.

Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarına kayıtlar, cuma günü sona erecek. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, yayınladığı genelge ile mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarına girmek üzere başvuran öğrencilerden bir kısmının kontenjan yetersizliği nedeniyle herhangi bir okula yerleştirilemediğinin tespit edildiğine dikkat çekti.

Çubukçu, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında öğrenimine devam etmek isteyen öğrencilerden, e-kayıt modülünden başvuru yaptığı halde bir okula yerleştirilemeyen veya e-kayıt modülüne başvuruda bulunamayanlarla ilgili olarak öğrenci yerleştirme komisyonlarınca müracaatların değerlendirilmesini, söz konusu öğrencilerin öncelikle ikametlerine yakın boş kontenjanı olan mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarına yöneltilmesini istedi.

Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının fiziki kapasitelerinden azami derecede yararlanılmasını isteyen Çubukçu, diğer ortaöğretim kurumlarının bina, derslik ve bölümlerinden istifade edilebileceğini kaydetti.

Çubukçu, buralara yerleştirilen öğrencilerin her türlü iş ve işlemlerinin kayıtlı olduğu mesleki ve teknik lise müdürlüğünce gerçekleştirileceğini ifade etti.

Kontenjanın üzerinde başvuru olan mesleki ve teknik liselerde ikili öğretime geçilebileceğini belirten Çubukçu, "Bir ortaöğretim kurumunun 9. ve 10. sınıfında sınıf tekrarlarına kalıp okul değiştirmek isteyen öğrencilerin durumlarının, 9. sınıf programlarının ortak olduğu da dikkate alınarak, nakillerle ilgili esaslar çerçevesinde değerlendirilmesi ve kontenjanı uygun okullara yönlendirilmesi gerekmektedir." dedi.

Çubukçu, mesleki ve teknik liselere kayıt için gelen öğrenci ve velilerin kesinlikle geri çevrilmemesi, hiçbir öğrencinin açıkta bırakılmaması için her türlü tedbirin alınmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber