Begüm'ün ölümüyle ilgili eski öğretim görevlisi gözaltına alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2009 07:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kadıköy'de 30 Ağustos akşamı arkadaşının evinde aldığı aşırı dozda eroin yüzünden hayatını kaybeden Begüm Veral'la ilgili tüyler ürpertici bir bilgiye ulaşıldı.

Genç kıza uyuşturucuyu temin eden kişinin, İstanbul AMATEM'de tanıştığı Kocaeli Üniversitesi Kimya Bölümü öğretim görevlisi Aylin B. olduğu ileri sürüldü. Uyuşturucu kullandığı öğrenilince 1998 yılında okulla ilişiği kesilen Aylin B., önceki gün Bayram P. isimli torbacıdan uyuşturucu satın alırken gözaltına alındı. Torbacıyla birlikte dün adliyeye sevk edilen Aylin B.'nin, beyaz zehire bir öğrencisi tarafından alıştırıldığı belirtildi. Polis, yaptığı incelemede Begüm'ün kullandığı dozda uyuşturucunun normal şartlarda ölüme sebebiyet vermeyeceğini; ancak genç kızın aldığı uyuşturucunun saflık derecesi normalden yüksek olduğu için hayatını kaybettiğini tespit etti.

AMATEM'de 2009'un Ocak ve Şubat aylarında uyuşturucu tedavisi gören Begüm Veral'in ölümü, tüm dikkatleri ülkedeki uyuşturucu kullanımına yöneltti. Genç kıza uyuşturucuyu temin edenleri yakalamak için harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çalışmalarına Begüm'ün yakın çevresi ve arkadaşlarını incelemeye alarak başladı. Polis, araştırma sonucunda uyuşturucu kullandığı için meslekten atılan eski bir öğretim görevlisine ulaştı. Aylin B. adlı eski öğretim görevlisinin Begüm Veral'la AMATEM'de tedavi gördüğü sırada tanıştığı öğrenildi. Genç kızın, daha sonra Kadıköy'de oturan eski öğretim görevlisiyle sık sık buluştuğu belirlendi. Edinilen bilgiye göre narkotik ekipleri, uzun süredir takip ettikleri Aylin B.'yi önceki gün uyuşturucu satıcısı Bayram P.'den 6 paket halinde 300 gr eroin alırken suçüstü yakaladı. Şube müdürlüğünde sorgulanan Aylin B.'nin olay günü Begüm'le buluştuğu ve eroini verdiği kaydedildi. Sorğusunda kendisini 15 yıl önce bir öğrencisinin uyuşturucuya alıştırdığını ifade eden zanlının, AMATEM'den çıktıktan sonra haftada 2-3 defa Begüm'le buluştuklarını itiraf ettiği ileri sürüldü. Daha önce de "uyuşturucu satmak ve kullanmak" suçlarından sabıkası olan Aylin B. ve Bayram P., Emniyet'teki işlemlerinin ardından dün İstanbul Adliyesi'ne gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber