Vali, memurlar.net üyeleri polisi üçe böldü

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 06 Ekim 2009 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERZURUM Valisi iken, İl Genel Meclis Başkanı S.K. ile araçta uygunsuz şekilde görüldüğü iddiasıyla, polis tarafından karakola götürülüp hakkında tutanak tutulan Sami Bulut, ilginç bir tartışmanın fitilini ateşledi. İddialar sonrası merkeze alınan Bulut'un durumu, binlerce polisin üye olduğu memurlar.net adlı sitede masaya yatırıldı. Kimi polisler, 'Sen valiysen, Ben de Başbakanım' deyip Bulut'u Emniyet'e götüren meslektaşlarının tavrını doğru buldu. Kimileri ise, bir valinin bu şekilde rencide edilmemesi gerektiğini savundu. İşte foruma yansıyan yorumlar:

TOPA TUTANLAR

l 11 yıllık polis memuruyum arkadaşlar sicilim ikiyüz otuz küsür. Yapmayın etmeyin, buna benzer çooook olaya şahit olduk ama kimseyi rezil rüsva etmedik. Vali Bey'i hiç rezil etmememiz gerekirdi.

lPolisin görevi mülki amirini dünya aleme rezil etmek değildir.

ALKIŞ TUTANLAR

l Birbirimize düşmesek generali de alır valiyi de. Yeter ki yetkilerini bilip dayanışma olsun ama nerede.

l Belli ki bu vali bulunduğu makamı bir türlü içine sindirememiş biri. Bu hem bu olaydan hem de ayakkabı ve eşofmanlarını korumalarına giydirmesinden belli.

l Bırak valiyi başbakan bile olsa gereği yapılmalı. Ama nerede bizde o ahlak. İki dakika geçmez soluğu başka yerde alırsın ya da sana soruşturma açılır.

KUŞKUCULAR

l Vali içkili miydi acaba? Amir hiç mi yoktu? Tutanak ne ara tutulmuş? İmzalayanlardan rütbeli var mı? Tutanakta sadece memur imzası var ise tutanak kabul edilir mi? İdari yönden soruşturmayı kim hangi kanaldan yaptı?

Devrim TOSUNOĞLU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber