DTP'li belediye başkan adayları beraat etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2009 19:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA'da 29 Mart yerel seçimleri sırasında Kürtçe konuştukları için haklarında Cumhuriyet Savcılığı tarafıdan bir yıla kadar hapis cezasıyla yargılanan DTP merkez Yüreğir İlçe Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeki Karataş ile Seyhan Belediye Başkan Adayı Mustafa Avcı ilk duruşmada beraat etti.

16 Şubat'ta Dağlıoğlu Mahallesi Bahçelievler Caddesi Akdeniz Özgür Yurttaş Derneği önünde ve 19 Mayıs Mahallesi'nde yapılan aday tanıtım toplantısında Kürtçe konuştukları için Adana 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşmasında Mehmet Zeki Karataş hazır bulundu. Halen DTP İstanbul İl Başkanı olan Mustafa Avcı'nin yerine avukatı katıldı. Karataş, ?Seçim çalışmaları sırasında konuşmalarda seçmene Kürtçe hitap ettim. Bu hususu inkar etmiyorum. Ancak demokratik bir açılım olduğu bir dönemde benim hakkımda Kürtçe konuşmamdan dolayı dava açılması anlaşılır gibi değildir. Kürtçe için televizyon açılmış. Cumhurbaşkanı ve başbakan dahi kürtçe konuşmaktadır. Ben doğal olarak kendi etnik yapıma uygun şekilde konuştuğumu düşünüyorum? dedi.

Mahkeme heyeti, ?eylemde kastın varlığı sabit olmadığından' sanıkların beraatına karar verdi.

Mahkeme çıkışı gazetecilerle konuşan Mehmet Zeki Karataş, son bir yılda yine Kürtçe konuşmaktan dolayı 2 ayrı davada 6'şar ay hapis cezası aldığını söyledi. Beraat kararını ceza aldığı davalara emsal teşkil etmesi için Yargıtay'a göndereceğini belirten Karataş, ?Ben Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşıyım. Ve Kürdüm? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber