Emekli Yüzbaşıya 17 yıl hapis

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 08 Ekim 2009 11:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Mutlu Akü'nün sahibi Atilla Türker'i kaçırarak 500 bin dolarını gasp ettiği iddia edilen emekli istihbarat Yüzbaşı Atilla Demirel 17 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Atilla Demirel'in suç ortakları oldukları öne sürülen 11 kişiye ise 1 yıl 3 ay ile 16 yıl 8 ay arasında değişen hapis cezası verildi.

İstanbul 14 üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Atilla Demirel, Mustafa Türkmen, Zafer Yıldırım ve Ahmet İbrahimbaş katıldı.

Son sözü sorulan Atilla Demirel suçlamaları kabul etmeyerek, örgüt lideri olmadığını söyledi. İddia makamı soyut bir örgütün varlığından söz ettiğini belirten Atilla Demirel, ?Bu olayda bir fail, bir azmettirici olarak yer almadım. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum? dedi.

Diğer sanıklarda beraatlerini ve tahliyelerini istediler.

Mahkeme heyeti verdiği kararda, Atilla Demirel liderliğindeki sanıkların suç işlemek amacıyla hiyerarşik ilişki içerisinde, bir araya gelerek suç örgütü oluşturduklarını, amaçlarının cebir ve tehdit ile iş adamlarından para almak olduğunu öne sürdü.

Mutlu Akü'nün sahibi Atilla Türker'in kaçırıldığı esnada örgüt mensubu tarafından silahla tehdit edildiği ifade edilen kararda diğer örgüt üyelerinin de silah taşıdıklarının Atilla Türker tarafından görüldüğü anlatıldı.

Mutlu Akü'nün sahibi Atilla Türker'in, 06 Temmuz 2005'de sanıklar tarafından kaçırılarak 2 milyon ABD doları istendiği belirtilen kararda Atilla Türker'in ise sanıklara 500 bin ABD doları ödediği ifade edildi. Bir defada istenenin 2 milyon ABD doları olduğu ancak 500 bin ABD dolarının alınması ile yağma suçunun tamamlandığı anlaşıldığından eylemlerin sadece tamamlanmış nitelikli yağma suçunu oluşturduğu öne sürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber