Genç görüneyim derken kanser olmayın

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 10 Ekim 2009 18:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Uzmanlar, yaşlanmayı önlediği söylenen kremlerin, cildin koruyucu üst tabakasını soyarak kansere neden olduğu konusunda uyarıyor.

Amerikalı araştırmacılar, bu kremleri kullanmanın cildi zararlı toksinlere maruz bıraktığını ve güneşin zararına karşı daha meyilli hale getirdiğini söylüyorlar.

Kanseri Önleme Koalisyonu Başkanı, yaşlanmayı önleyen bu kremlerin popüler içeriğinin Alpha Hydroxy Acid ya da kısaca AHA olarak bilinen bir asit ailesi olduğunu söyledi. Bu asitlerin kullanıldığı ürünlerin, piyasadaki en tehlikeli kozmetik ürünler olduğunu da belirtti.

Uzmanlar, birçok kadın ve hatta erkeğin, korkulacak bir şey olmadığını düşünerek tecrübesiz bir şekilde bu ürünleri tüm ciltlerinde bol bol kullandığını belirtiyorlar.

İngiliz kozmetik endüstrisinin, ürünlerinde kullandıkları içerikleri ve etiketlerinde hangi uyarılar olması gerektiğiyle ilgili Avrupa Birliği kanunlarına uymak zorunda olduğunu belirten araştırmacılar, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi'nin tüketicileri, AHA'ların cildin üst katmanlarına zarar verdiği, yanıklara, kabarmalara ve acılara neden olduğu konusunda uyardığını söylediler.

Araştırmacılar, tehlikelerin İngiliz anti-kırışıklık kremlerinde de eşit olduğunu söylerek, ayrıca, yaşlanma karşıtı kremlerde yaygın olarak kullanılan "limonene" gibi diğer maddelerin de tahriş edici ve kanserojen olduğunu sözlerine eklediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber