Arınç, askerlikteki torpile dikkat çekti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2009 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Antalya'nın Alanya ilçesinde partisinin ilçe başkanlığını ziyaret ederken, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde silah altına alınanların bir bölümüne torpil yapıldığını ima etti.

Arınç, hükümetin sürdürdüğü 'Demokratik açılım' çalışmalarını anlatırken, her gün Alanya'ya şehit cenazesi gelecek mi diye endişesinin yaşandığını belirterek, ?Her kim çocuğunu Hakkari'ye Beytüşşebap'a göndermişse sabaha kadar uyumuyor. Korku, endişe içinde. Oralarda çiçekler açsın, oralarda da insanlar şarkı söylesin. Oralarda da herkes 'Gel tezkere' desin ama ümitli olsun? dedi.

Hep Anadolu çocuğu

Neye mal olursa olsun açılımı yapmaya kararlı olduklarını anlatan Arınç şöyle konuştu: ?Elimizi taşın altına koyalım ve birlikte bu işi kaldıralım. 'Akan kan durmasın, devam etsin', olacak şey değil. 'Benim oğlum gitti, herkesin oğlu gitsin'... Hayır, kimse böyle bir şey söylemiyor. Zaten gidenler hep Anadolu çocukları. Filan ilçeden, filan köyden, filan kasabadan. Tuzu kuru olanların böyle bir derdi yok Türkiye'de. Onlar çok rahat. Bir çaresini buluyorlar, evlerine en yakın yerde sevgili çocuklarının askerlik yapmasını temin ediyorlar ama Anadolu çocuğu, neresiyse, siz onları el üstünde götürüyorsunuz, otobüslere koyuyorsunuz, onları teşvik ediyorsunuz, alkışlıyorsunuz ama bir sene boyunca 'Oğlum acaba sağ gelecek mi' diye arkasından korkuyla bekliyorsunuz. Korkuyu kaldıralım Türkiye'de. Bu işin yolu var. Dağ ne kadar yüksek olsa yol üstünden aşar demiş Yunus Emre. Dağların yüksekliğine bakarak bu iş çözümsüz diye düşünmeyeceğiz. Üzerinden aşacak yolları bulacağız.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber