Devrimci karargahta şok itiraflar/ Video

Haber Giriş : 11 Ekim 2009 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devrimci Karargah terör örgütünün yeni lideri Ulaş Erdoğan'dan çarpıcı itiraflar.

Devrimci Karargah lideri Orhan Yılmazkaya'nın Bostancı'daki çatışmada öldürülmesinden sonra, örgütün liderliğine Ulaş Erdoğan getirildi. Polis yeni lider Ulaş Erdoğan'ı takibe aldı. Denizli'den İstanbul'a gelen Erdoğan, otobüs terminalinde sivil polislerce sırt çantasındaki örgüt dokümanlarıyla birlikte kıskıvrak yakalandı.

Ulaş Erdoğan'ın ifadeleri örgütün inanılmaz eylemler hazırlığında olduğunu ortaya çıkardı. Mahkemede hakime her şeyi tek tek anlatan Erdoğan'ın bu sözlerini avukatı gazetecilerle paylaştı.

Ulaş Erdoğan'ın avukatı, ?Bu örgütün üyesi olduğum için, beni kullandıkları için de nefret ediyorum. Bin pişmanım üye olduğuma dedi? şeklinde Erdoğan'ın sözlerini aktardı. Ancak avukatının açıkladığı Ulaş Erdoğan'ın demokratik açılımla ilgili söyledikleri oldukça dikkat çekici: Ben bir eylem yapmadım. Oyaladım. Yapsaydım çok can yanacaktı. Bunu da demokratik açılımı gerçekleştirmeyi engellemek için yapmamı istediler.?

Erdoğan ifadesinde uçak kaçırıp 11 Eylül benzeri bir eylemle Devrimci Karargah'ın adını duyurmayı planladıklarını da anlattı.

ÖRGÜTÜN ÖNÜNE GEÇİLEN ŞOK EYLEMLERİ

Geçtiğimiz hafta 4 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ve 17 kişinin gözaltına alındığı Devrimci Karargah operasyonuyla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, örgütün gerçekleştirmeyi planladığı eylemler anlatılmıştı.

Demokratik açılımı baltalamayı hedefleyen örgüt şu eylemleri gerçekleştirmeyi planlıyordu:

Zaman gazetesine saldırı yapılacaktı.

11 Eylül tarzı bir eylem planlanıyordu.

Mehmet Ağar'a suikast yapılacaktı.

Tuzla'da bazı tersanelere saldırılacaktı.

İstanbul'da uçak kaçırılacaktı.

İstanbul'da bazı lüks araçlar benzinle yakılacaktı.

İstanbul emniyetinin açıklamada verdiği bilgilere göre, Deşifre olan örgütlerden ayrılanlar Devrimci Karagah'a alındı. Örgüt eylem planlarında özel şifreleme kullanmış.

ERGENEKON BAĞLANTISINDAN ŞÜPHELENDİM

Devrimci Karargâh Örgütü'nün yeni lideri Ulaş Erdoğan, emniyette verdiği ifadede de örgütün derin bağlantılarından şüphelendiğini söylemişti.

Erdoğan emniyetteki ifadesinde şunları kaydetmişti: "Son zamanlarda örgütün Ergenekon bağlantısı ve derin ilişkilerini gördükçe örgüte karşı şüpheli olmaya başladım. Yurtdışından gelen emirlerdeki çelişkiler beni büyük çelişkiye düşürdü. Özellikle Tuzla'daki tersaneye yönelik eylem emri beni çok düşündürdü." 1995'te MLKP'den ayrılan Erdoğan, Çeçenistan'da 14 ay kalmış ve burada eğitim alarak sol gruplara karşı savaşmış.

aktifhaber.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber