Başkent 850 kamera ile gözetlenecek

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Ekim 2009 15:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, kentte Elektronik Denetim Sistemi projesinin hayata geçirilebilmesi için Ankara Valiliği'nce ihale aşamasının tamamlandığını ve 2010 yılının sonuna kadar 850 ayrı noktadan kameralı olarak trafik ve asayişin denetleneceğini açıkladı.

Başkent'te göreve başlamasının ardından gazetecilerle kahvaltıda buluşan Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, soruları yanıtladı. Atlı Polis Eğitim Merkezi'nde düzenlenen kahvaltıda gazete, televizyon ve ajansların temsilci ve muhabirleriyle sohbet eden Özdemir, göreve ilk atandığı günden itibaren kamera ve fotoğraf makineli ekiplerle Başkentin işlek cadde ve sokaklarında, hatalı sürücüleri kayıt altına alarak ceza uygulaması yapmasının yanı sıra, mobesa kameralarıyla elektronik denetim sistemine geçiş sürecini konuştu.

Elektronik denetim sistemi veya kent güvenlik sistemi ihalesinin valilik ve İl Özel İdaresi'nce yapıldığını kaydeden Özdemir, sistemin 2010 yıllarının sonlarında da tamamen profesyonel olarak çalışmaya başlayacağını duyurdu. Özdemir şöyle konuştu:

?Şu anda deneme yayınları yapılmaktadır. İnsan gücüyle, el yordamıyla her yere ulaşmak mümkün değil. Trafik ve asayişte suçların önlenmesi, işlenen suçların takibi ve adli delil olarak da kullanılabilmesi için elektronik denetimin önemi çok büyük. Bütün Avrupa artık bu denetim sistemini bu elektronik sistemle yapmaktadır. Ankara'da 850 noktada 2010 yılının sonuna doğru bütün sistem faaliyete geçmiş

olacaktır.?

TRAFİKTE DE BÜYÜK YARARI VAR

Elektronik Denetim Sistemi'nde özellikle trafikte, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin uygulamasının çok büyük başarı sağladığını belirten Orhan Özdemir, ?Bu elektronik denetim sisteminde, elektronik ortamda yazılan kırmızı ışıkta tespit edilen konularda büyük başarı sağladı. Şimdi bizim uygulamamızda Ankara'da birkaç noktada devam ediyor. Şehir merkezinde 50 km hız sınırını aşan ve mobesa kameralarıyla tespit edilenlere ceza kesiliyor ve bu uygulamamız devam edecektir? dedi.

SARIMSAK- SOĞAN GENELGESİ

Orhan Özdemir, Ankara'da göreve başlamasının hemen ardından polislerin sarımsak- soğan gibi koku yapan yiyeceklerden uzak durması, beyaz çorap giymemeleri konusunda yaptığı uyarıların hatırlatılması üzerine şöyle konuştu:

?Polis kendine bakmak zorundadır. Kendine bakan insanlar, diğerlerine bakabilir, hizmet edebilir. Bizim tüzüğümüz polisin nasıl olması gerektiğini ayrıntılı şekilde düzenlenmiştir. Bu yapılan çalışmalar, tamamen mevzuat çerçevesinde uyulmasını sağlamaya yönelik. Biz bir kez daha uyardık. Yapılan yeni bir düzenleme yoktur. Her gün binlerce insanla karşılaşan polislerin de tabii ki bu konularda dikkat etmesi gerekmektedir. Bu da bir iletişim ve karşısındaki kişiye saygı için, iyi imaj yapmak için gerekli bir husustur. Biz onların ilk polisliğe girdiği zamanki gibi boy kilo dengesini korumalarını, bununla da daha aktif bir şekilde görev yapacaklarına inanıyoruz. Biz iletişimsizliği tıkayıcı her türlü olumsuzluğu gideriyoruz.?

TOPLUM DESTEKLİ POLİS

Suçların önlenebilmesi için mutlaka toplumun da suç bilinci olması gerektiğini kaydeden Emniyet Müdürü Orhan Özdemir konuşmasını şöyle tamamladı:

?Vatandaşlarımızın, suçlunun affedilmemesi, görmemezlikten gelinmemesi için mutlaka adli veya emniyet mercilerine başvuruda bulunmaları lazım. Topluma güvence verebilmek ve desteğini alabilmek için polis teşkilatı toplum destekli polislik şubesini kurdu. Buna özel ihtimam gösterilmesi gerekir. Modern toplumlarda, halkının desteğini almayan hiçbir kurum ve kuruluş başarılı olamaz. Başarılı olabilmesi için de biz toplum destekli polis şubesini kurduk.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber