Başbakanlığın web sitesindeki hatalar

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 20 Ekim 2009 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Resmi web sayfasını yenileyen Başbakanlık, 'Devlet Teşkilatı Veri Tabanı' adıyla özel bir bölüm açtı. Hamamcılar Derneği, Kahveciler Federasyonu, ANAP ve DYP'nin yer aldığı listede DİSK, İHD ve Meclis'te grubu olan DTP yer bulamadı

Resmi web sayfasını yenileyen Başbakanlık, tartışma yaratacak bir işleme de imza attı. Başbakanlık sitesinde 'Devlet Teşkilatı Veri Tabanı' adıyla özel bir bölüm açıldı.

Bu bölümde, Cumhurbaşkanlığı'ndan sendikalara, Genelkurmay'dan siyasi partilere kadar 40 farklı alanda faaliyet gösteren yüzlerce kamu ve özel kuruluş ile çok sayıda sivil toplum örgütüne ve siyasi partilere yer verildi.

Ancak oluşturulan liste akıllarda soru işareti yaratacak cinsten. Çünkü listenin siyasi partiler bölümünde barajı aşamayıp Parlamento dışı kalan DYP ve ANAP'a dahi yer verilirken, Meclis'te 20'nin üzerinde milletvekili ve grubu bulunan Demokratik Toplum Partisi (DTP) liste dışı kaldı.

Kamudan özele 40 alanda faaliyet gösteren yüzlerce kurum ve kuruluşun yer aldığı listede her kuruluşa bir de özel 'yazışma kodu' verildi. Hangi kurumun hangi yazışma kodunda yer aldığı tek tek belirtildi.

İşte o listeden ayrıntılar

DYP VAR, DTP YOK: Veri tabanının 'Siyasi Partiler' bölümünde, Meclis'te temsil edilmeyen Anavatan ile DP'ye katılan DYP dahil 6 partinin adı yer alırken, TBMM'de temsil edilen DTP'ye yer verilmedi.

SENDİKALARDA DİSK YOK SAYILDI: Sendikalar bölümünde de ilginç bir 'ayrım' yapıldı. Bu bölümde Türk-İş, Hak-İş, TİSK ve Muhtarlar Konfederasyonu yer alırken, Türkiye'nin en büyük ve en etkin işçi sendikalarından biri olan DİSK yoktu.

DENİZ FENERİ GÖRÜLMEDİ KİMSE YOK MU YER BULDU

Dernekler bölümünde ise Otelciler ve Hamamcılar Derneği'nin de aralarında olduğu 9 derneğe yer verilirken ÇYDD (Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği), ADD (Atatürkçü Düşünce Derneği) gibi derneklere yer verilmedi. Yine Deniz Feneri Derneği de listeye konulmadı. Muhafazakar kimlikli 'Kimse Yok mu' adlı dernek listeye alındı. Ülkemizin en etkin derneklerinden olan 'İnsan Hakları Derneği' de listeye giremedi.

NATO, UNESCO ES GEÇİLDİ

'Uluslararası Kuruluşlar' bölümünde AB eski adı olan 'Avrupa Topluluğu' adıyla yer alırken, İslam Ülkeleri İstatistik Ekonomi ve Sosyal Araştırmalar ve Eğitim Merkezi ile İslam Konferansı İslam Tarih Sanat ve Kültür Araştırmaları Merkezi'nin adlarına yer verildi. Ancak NATO, UNESCO gibi büyük örgütler es geçildi.

VAKIFBANK 'ÖZEL'LEŞTİ: Veri tabanının ilginç bir ayrıntısı da 'özel bankalar' bölümünde ortaya çıktı. Garanti, İş Bankası, Yapı ve Kredi gibi büyük özel bankaların bulunduğu listede kamu bankası niteliğindeki Vakıflar Bankası da 'özel banka' statüsüyle listede yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber