Ölüme yolculukları bu belirtilerle başladı

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 04 Kasım 2009 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

24 Ekim, Ankara

MUSTAFA GÜNEŞ: 28 yaşında bir sağlık çalışanıydı. Ölümünden üç gün önce zatürree teşhisiyle ölhastaneye kaldırıldı. Gelişen ani solunum yetmezliği sebebiyle hayatını kaybetti. H1N1 virüsü tespit edildi. Ancak doktorlar ikinci bir hastalığının (kalp) olması nedeniyle öldüğünü belirtti.

29 Ekim, Diyarbakır

BEŞİRE BOZKURT: 34 yaşında. İkiz gebelik, solunum güçlüğü, öksürük, balgam yakınmaları nedeniyle 16 Ekim'de hastaneye kaldırıldı. Akciğer enfeksiyonu saptandı. Ayrıca zatürree tanısı konuldu ve tedavisine başlandı. Şüphe üzerine hastadan numune alındı. Bu arada durumu kötüleşti. Sezaryen sırasında bebekler ölürken Bozkurt da yaşamını yitirdi. Hastanın tahlillerinde H1N1 virüsü teşhis edildi.

29 Ekim, Konya

ÜMMÜ SEZGİN: 37 yaşında. Bedensel engelliydi. 25 Ekim Pazar günü rahatsızlandı. Akciğer yetmezliği teşhisiyle yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Yüksek ateş, kusma gibi domuz gribi semptomları görüldü. Numune Hastanesi'nde örnekleri alındı ve Ankara Hıfzısıhha Laboratuvarları'na gönderildi. Domuz gribi olduğu açıklandı.

1 Kasım, Ankara

DURMUŞ İLHAN: 27 yaşında. Gazi Hastanesi'nde temizlik görevlisi olarak çalışıyordu. 24 Ekim'de domuz gribinden ölen Mustafa Güneş'in de arkadaşıydı. 27 Ekim'de rahatsızlandı. Yüksek ateş ve sürekli kusma durumu vardı. Ailenin iddiasına göre normal bir gribal enfeksiyon geçirdiği söylendi. Ancak fenalaştı ve ikinci gün aynı hastaneye gitti. İğne vuruldu. Ertesi gün yine hastaneye gitti. Bu kez idrar yolu enfeksiyonundan şüphelenildi. Cuma gecesi komaya girip cumartesi gecesi öldü.

1 Kasım, Konya

BURAK KUŞ: 14 yaşında. Kan kanseriydi ve ileri derecede beyin felci vardı. 31 Ekim'de yüksek ateş şikâyetiyle hastaneye kaldırıldı. Bünyesi zayıftı ve domuz gribi kaptığı belirtildi. Kurtarılamadı.

1 Kasım, Konya

EMİNE DUYGU GÜNDÜZ: 22 aylık. Ailesi 31 Ekim'de Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Hastalıkları Servisi'ne yüksek ateş şikâyetiyle başvurdu. Çocuğun ailesi bebeğin bünyesinin zayıf olduğunu belirtti. Küçük bebeğin altı aydır karaciğer yetmezliği rahatsızlığı vardı. Ancak 31 Ekim'de aşırı derece ateşi çıktı. Domuz gribine yakalandığı belirlendi.

2 Kasım, Şanlıurfa

ELİF FIRATKAN: Dört yaşında. Doğuştan belden aşağısı tutmuyordu. 29 Ekim'de ateşlenip kusmaya başladı. Aynı gün hastaneye götürüldü.

2 Kasım, İstanbul

BETÜL BİLGİLİ: 13 yaşında. Ailesi daha önce grip geçirmişti. Üç gün boyunca ateşi düşmeyince 1 Kasım Pazar gecesi hastaneye kaldırıldı. Karın ağrısı ve rektum kanaması vardı. Başlangıçtaki ölüm sebebi kanama ve yoğun karın ağrısı olarak kayıtlara geçti. Ancak daha sonra otopside domuz gribi virüsü taşıdığı saptandı.

2 Kasım, Ankara

AYŞE GÜLER: 65 yaşında. Üç gün önce yüksek ateş nedeniyle Başkent Hastanesi'ne kaldırıldı. Gürel'e yapılan testlerde H1N1 virisü kaptığı ve domuz gribinden öldüğü açıklandı.

3 Kasım, illeri açıklanmadı

31 yaşında bir kadın ile 55 yaşında kronik hastalığı olan bir erkek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber