Okul müdürü sınıflara soğan dağıttı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 05 Kasım 2009 10:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Dünyayı saran domuz gribine karşı panik yaşayan vatandaşlar uzmanların önerilerinin yanı sıra ilginç önlemler almaya başladı.Dünyayı saran domuz gribine karşı alınan önlemler hızla artıyor. Ölümcül salgın yüzünden panik yaşayan vatandaşlar da uzmanların önerilerinin yanı sıra ilginç önlemler almaya başladı. Virüse karşı en ilginç önlem, İstanbul İstanbul Halkalı'da bir ilköğretim okulunda alındı. Okul müdürü, virüsü uzaklaştırdığı gerekçesiyle 2 çuval kuru soğan alıp sınıflara ikişer tane dağıttı.

KENDİ EVİME DE KOYDUM

Bunu gören öğrencilerin de aynı yöntemi evlerinde uyguladıkları öğrenildi. Gribi uzaklaştırdığını düşünen okulun öğrencileri evlerindeki odaları soğanla süsledi. Konu hakkında açıklama yapan okul müdürü, bir öğretmen arkadaşının soğanın gribe karşı antibiyotik etkisi yarattığına ilişkin internette okuduğu bir haberden yola çıktıklarını aktardı. ?Çocukları virüsten uzaklaştırır diye düşünerek bu kararı aldık? diyen müdür şöyle devam etti: ?Zararı da olmadığına göre böylesi bir önlem almakta sakınca görmedik. Her sınıfta 2-3 baş kuru soğan var. Kimi öğrencilerin de aynı yöntemi uyguladığını duyduk. Hatta veliler de bunu mantıklı buluyor. Aynı şekilde ben de kendi evimin odalarına soğan koydum.?

DOMUZ AVINA ÇIKTILAR

Bartın'ın Arıt beldesinde de domuz gribinden korkan bir aile, domuzlara savaş açtı. Aile, yardım istediği Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri ve Bartın Üniversitesi'ndeki uzmanların desteğiyle ilginç bir tuzak hazırladı. Bu tuzak sayesinde köylerin çevresinde gezen yaban domuzları canlı olarak yakalanırken üniversite öğretim görevlileri tarafından bu domuzlardan virüsün bulaşıp bulaşmadığı yönünde araştırma başlatıldı.

YENMEZSE FAYDASI OLMAZ

Bitki Bilimi ve Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya, soğanın antibakteriyel özelliğinin olduğunu ancak tek başına bir işe yaradığına dair hiçbir araştırma olmadığını kaydetti. Dumankaya, ?Soğan yenmezse faydası yok? dedi. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Hülya Çaşkurlu da ?Öncelikle soğanın domuz gribine karşı iyi geldiğini ispat etmek gerekiyor. Bu çağda sınıflara soğan koymak olacak şey değil? diye konuştu.

Haber : Nesrullah SONAY / İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber