Kamu-Sen'den mektuplu protesto

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2009 17:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Erzurum İl Temsilciliği üyeleri bugün Büyük Postane önünde bir eylem gerçekleştirerek toplu sözleşmeli, grevli sendikal haklarının kullanılmasının önüne engel çekilmesini protesto ettiler.

Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Büyük Postane önünde toplanan sendika üyeleri adına basın açıklaması yapan Türkiye Kamu- Sen Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, ekonomik krize değinerek, toplu sözleşmeli ve grevli sendikal haklarının kullanılmasının önüne engel çekilmesini protesto ettiklerini belirtti.

Bayraktar, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Ülkemiz ekonomisi 2008 yılının ortalarından beri ağır bir ekonomik krizin etkisi altındadır. TÜİK tarafından açıklanan son rakamlara göre bir önceki yıla göre ihracaat yüzde 30. 5 ithalat ise yüzde 39 oranında azalmıştır. Sanayi üretimi yüzde 6, 3 kapasite kullanım oranı yüzde 9, 7 oranında gerilemiştir. Ekonomik krizden çıkmam için alınan tedbirlerin faturası 54, 3 milyar TL'ye ulaşmış, ama bu tutarın neredeyse tamamı ülkemiz nüfusunun yüzde 1'ini teşkil eden ayrıcalıklı bir kesime gitmiştir. Kısacası dar gelirli ve sabit gelirlilerin maaşları için ise yalnızca 4,3 milyar TL gibi küçük bir kaynak ayrılmıştır. Ülkemizde çalışanların ve emeklilerimizin maaş seviyeleri ve yapılan maaş artışları göz önüne alındığında vatandaşlarımızın ay sonunu getirmeleri, çocuklarının eğitim giderlerini karşılamaları ve zorunlu ihtiyaçlarını temin etmeleri konusunda engin görüş ve tecrübelerinizden faydalanmak isteriz. Umudumuz, halkın içler acısı hali görülür ve 2004 yılında verilen söz üzerine kamu görevlilerinin ILO standartlarında toplu sözleşmeli, grevli sendikal haklarının kullanılmasının önündeki engellerden vazgeçilmesidir."

Basın açıklamasının ardından sendika üyeleri hazırladıkları mektupları ilgili Bakanlıklara gitmesi için postaya verdiler.

AHMET AKBUĞA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber