Havalar nasıl olacak?

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 16 Kasım 2009 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye geneli yeni haftanın ilk günü de soğuyor. Ege dışında, kuzeyden-güneye yağış var ve yağışlar iç kesimlerde kara dönüşüyor. Yeni haftanın ortalarında ise sıcaklıklar tekrar artış gösterecek.

İSTANBUL - Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle: İstanbul'da hava kapalı ve hafif yağmur var, sıcaklık 13-14 dereceyi geçemiyor, sonraki günler hava açacak ve sıcaklık artacak. Bugün Ankara hafif yağışlı ve soğuk, 9 derece. İzmir güneşli, sıcaklık Çarşamba, Perşembe yükselecek. Bugün Bursa hafif yağmurlu, Uludağ kar yağışlı. Adana'da 1 günlüğüne yağmur var.

Marmara'da bugün Kocaeli, Sakarya, Bilecik boyunca yağmur geçişleri var. Edirne, Çanakkale ve Balıkesir ise bulutlu ve soğuk, sıcaklık 14-15 derece. Sonraki günler güneşli ve daha ılık geçecek.

İç Anadolu Çarşamba'ya kadar soğuk, bugünkü yağışlar Çankırı, Yozgat, Sivas, Kayseri boyunca karla karışık yağmur şeklinde görülüyor. Sıcaklık 5 ila 10 derece arasında. Yarın da Sivas'ta kar yağışı var.

Ege yeni haftayı da çoğunlukla az bulutlu geçirecek. Ama iç kesimler soğuk, sıcaklık kıyılarda da 20 dereceyi geçemiyor. Yarından itibaren ise hissedilir ısınma yaşanacak.

Akdeniz veKuzey Kıbrıs'ta bugün yağmur var, yağış güneydoğuda Gaziantep, Adıyaman ve akşam Diyarbakır'a kadar ulaşacak. Ancak bu yağış 1 günlük, hafta ortası antalya yine güneşli ve 24 derece olacak.

Doğu Anadolu soğuyor. Yağmur ve kar yağışı bugün daha çok orta kesimlerde sürecek ve Bingöl, Muş ve Bitlis'te de yağış karla karaşık yağmura dönüşebilir. Erzurum'da ara veren kar yarın tekrar etkili.

Doğu Karadeniz'den sonra, bugün Batı Karadeniz'de kuvvetli yağış var. Yağış Bolu-Çorum arasında karla karışıkyağmura dönüşebilir. Bolu Dığu ve Ilgaz Dağları'nda ise kar yağışları etkili. Doğu Karadeniz'de bugün yağış zayıf ama Salı, Çarşamba tekrar bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber