Tıp fakültesinde yolsuzluk: 20'den fazla gözaltı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2009 10:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'nde görevli 473 akademisyen ile toplam bin personelin maaşlarından her ay kesinti yaparak yıllardır milyon liraları hesaplarına geçirdikleri iddiasıyla 20'den fazla kişi eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'ndeki akademik personel ile diğer personellerin maaşlarının üzerinden dolandırıcılık yapıldığı iddiası üzerine araştırma başlattı. Bir yıldır yapılan araştırmalar sonrasında fakültenin mutemedi O.Y. ile birlikte 20'den fazla kişinin birlikte hareket ederek her ay düzenli olarak 473'ü akademik olmak üzere bin personelin maaşlarından kesintiler yaparak, açılan farklı hesaplara aktarıldığı ortaya çıktı. Soruşturma aşamasını tamamlayan polis, bugün sabah saatlerinde Konya ve Ankara'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda O.Y. ile birlikte 20'den fazla kişi gözaltına alındı.

3 MİLYON TL'LİK VURGUN YAPTILAR

Selçuk Üniversitesi tarafından da geçtiğimiz aylarda mutemet O.Y. ve yardımcısı 3 kişi hakkında yolsuzluk iddiasıyla araştırma başlatılmış ve savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Yapılan tüm çalışmalar sonrasında O.Y. ve arkadaşlarının 3 milyon TL'den fazla vurgun yaptıkları ortaya çıktı. Her şeyi ortaya çıkartan polis, nitelikli dolandırıcılık yapan şebekeyi çökertti. 473'ü akademik olmak üzere bin personelin bulunduğu Meram Tıp Fakültesi'nde yapılan bu yolsuzluğun yıllardır devam ettiği iddia edildi.

Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, ifadelerinin alınması için KOM Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

HALİL İBRAHİM VARLI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber