Emekliler meclise yürüdü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2009 12:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİSK Emekli-Sen üyeleri, TBMM'nin Dikmen kapsına yürüyerek, taleplerine ilişkin topladıkları imzaları parlamentoda grubu bulunan partilerin grup başkanvekkilliklerine teslim etti.

Sendika Genel Merkezi önünde toplanan emekliler, pankart ve dövizler taşıyarak, çeşitli sloganlarla TBMM Dikmen kapısına kadar yürüdü.

Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'de 8 milyondan fazla emekli yaşadığını belirterek, emeklilerin aylıklarının insanca yaşamalarını sağlamaktan uzak olduğunu ifade etti.

Sağlık ve sosyal konularda yaşanan olumsuz gelişmelerin, hayat şartları zor olan emeklileri daha da mağdur ettiğini belirten Beysülen, şunları kaydetti:

?Türkiye'de emeklilerin büyük bir bölümü emekliliğini yaşayamadan tekrar çalışmak zorunda kalmaktadır. Cumhurbaşkanı, Başbakan, parlamentoda görev yapan milletvekilleri ve bürokraside görev yapanlar yani devletin karar mekanizmalarında bulunan herkesin, bize vefa borcu vardır. Bu borcu ödemenin tek yolu, emeklilerin insanca yaşayacakları olanakları sağlamaktır.

Ülkeyi yönetenleri bir kez daha, yıllarını bu ülkeye vermiş emeklilerin emeklerinin üstünde oturduklarını hatırlamaya ve bu ülkenin kalkınmasına hizmet etmiş milyonlarca emekliyle onların dul ve yetimlerinin, içinde bulundukları bu çağ dışı koşullardan kurtulmalarını sağlamak üzere taleplerimizi karşılayacak düzenlemeleri yapmaya çağırıyoruz.?

Beysülen, daha sonra taleplerine ilişkin topladıkları 36 bin imzayı, TBMM'de grubu bulunan partilerin grup başkanvekilliklerine teslim etti.

Beysülen'in açıklaması sırasında, CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal da emekliler arasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber