Adalet Hizmetleri tazminatı arttırılacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Aralık 2009 10:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığında yetkili sendika olan BES ile Adalet Bakanlığı arasında yapılan kurum idari kurul toplantılarında alınan gereğince çalışma toplantısı yapıldı.

08.12.2009 tarihinde yapılan toplantıya; Sendikayı temsilen Genel Sekreteri Döndü TAKA ÇINAR, Genel Hukuk ve TİS Sekreteri Fatma BORA KOÇAŞ, İzmir Adliyesinden Selma ŞEN, Bandırma Adliyesinden Levent TANCAN, Ankara Adliyesinden Vildan KESKİN; Adalet Bakanlığı adına Personel Genel Müdürü Birol ERDEM, Personel Genel Müdürlüğü Tetkik Hakimi İdris BERBER ve Yunus ÖNAL, İdari Mali İşler Dairesi Başkanlığı Tetkik Hakimi Tamer TAŞPINAR, Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Daire Başkanı Ayhan CÜREBAL, Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Tetkik Hakimi Tahir HIRSLI ve Ceza Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü Tetkik Hakimi Mustafa YAPICI katılmışlardır.

ADALET HİZMETLERİ TAZMİNATINDA ARTIŞ YAPILACAK

Toplantı sonrasında bir bilgi notu yayımlayan BES, personele yapılacak maaş iyileştirilmesinin Adalet Hizmetleri Tazminat oranlarının artırılması yoluyla yapılabileceği hususunda karşılıklı mutabakata varıldığını açıkladı. Adalet Bakanlığı yetkilileri özellikle Zabit Katipleri, Mübaşir, Hizmetli ve İnfaz Koruma Memurları'nın Adalet Hizmetleri Tazminat oranlarında daha yüksek oranda artış yapılarak, dereceler arasındaki farkın kapatılması gerektiğini düşündüklerini ifade etmişlerdir.

Yine Sendika tarafından, Bakanlar Kurulu Kararı ile Adalet Hizmetleri Tazminatının en düşük oranının %100 olarak belirlenmesi ve derecelere kademeli olarak bir artış yapılması önerilmiş, Bakanlık yetkilileri de BKK ile bu oranların artırılabileceği ve diğer kurumların tazminat ve ek ödeme miktarlarına yakın bir artış sağlanabileceği ifade edilmiştir. Adalet Bakanlığı yetkililerince, Adalet Hizmetleri Tazminatının artırılması yoluyla diğer kurumlara oranla maaş dengesizliğinin giderilmesi için Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminat Oranlarını Tespit Eden Bakanlar Kurulu Kararı'nda Sendikamızın sunduğu talep ve öneriler değerlendirilerek bir taslak hazırlanacağı ve Maliye Bakanlığı'na gönderileceği ifade edilmiştir.

KEŞİF ÜCRETİ YENİ YASA TASLAĞI

Adalet Bakanlığı yetkililerince; 3717 sayılı yasa yerine, Keşif Ücretleri ile ilgili yeni bir yasa taslağı hazırlandığı, Keşif Ücretlerinin Maliye Bakanlığı veznelerine yatırılacağı ve göreve gidenlerin de Genel Bütçeden Yolluk olarak ödenmesinin düzenlendiği tasarının Maliye Bakanlığı'na gönderileceği belirtilmiştir. Yine Bakanlık yetkilileri, 3717 sayılı yasa kapsamında 2008/Ekim ayından bu yana banka hesaplarında biriken yaklaşık 53 trilyon TL havuz parasının yukarıda belirtilen yasa tasarısına Geçici Madde olarak eklenerek, fiilen görev yapanlara eşit şekilde dağıtımını düzenleyecek taslak çalışmaların devam ettiğini ifade etmişlerdir.

NÖBET İZNİ

Diğer yandan Adalet Bakanlığı tarafından; Nöbet izinlerinin kullandırılması ve nöbet sonrası ulaşım sorununun çözümü için Savcılıklara bir yazı yazılarak sorunun çözülebileceği; Sözleşmeli personelin disiplin, atama, görevde yükselme, tayin ve sicil açısından düzenleme yapılmasının ihtiyaç olduğu ve yönetmelik hazırlanacağı ifade edilmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber