TCDD Müdürü'nden memura hakaret: Eylemciler serseri, memur değil

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Aralık 2009 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, 25 Kasım'da gerçekleşen bir günlük 'uyarı grevi'ne katılmaları nedeniyle açığa alınan 16 kişi için destek eylemi yapan TCDD çalışanları için ?Bunlar serseri, memur değil? dedi.

SONGÜL SELVİ

Karaman, önceki akşam bir grup gazeteciyle gerçekleştirdiği sohbet toplantısında, eyleme katılan çalışanların maaş sorunları olmadığını, makinistlerin kendisinden fazla maaş aldığını iddia etti. Makinistlerin en az 2 bin 500 TL aldığını söyleyen Karaman, tazminatla maaşların 5 bin TL'yi bulduğunu söylüyor.

Arkadaşlarını yalnız bırakmayan TCDD görevlilerinin eylemleriyle zor günler yaşayan Karaman, ?Bu kişiler için hem teftiş kurulu soruşturma başlattı, hem de savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Benim bunları göreve iade yetkim yok. Soruşturma sürecinin tamamlanması gerekiyor. Bunları geri alırsam teftiş kurulu beni inceler? diye konuştu.

Eylemcilere tazminat cezası

Karaman, son yapılan eylemlerde 30 kişinin daha açığa alınmasıyla, açığa alınan çalışan sayısının 46'ya çıktığını söyledi. Açığa alınanların 250 TL'ye denk gelen 8'de 1 oranında maaş kesme cezasına çarptırılacağını açıklayan Karaman, ?Bir de tazminat cezası var. Trenlerin sefere çıkmaması nedeniyle mağdur olan yolcuları otobüsle taşıdık. Sadece önceki gün otobüslere 100 bin TL ödedik. Tazminat davasıyla bunlar eylem yapanlardan alınacak. Böyle bir şey Patagonya'da olmaz, vatandaşın ulaşım hürriyeti engellenemez? dedi. konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber