Tüp bebek tedavisi Devletten...

Haber Giriş : 02 Şubat 2005 00:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı'ndan Yine Bir İlk?'Tüp Bebek Tedavisi' Giderlerinde, Vatandaşlara Devlet Desteği Sağlanıyor.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ:?Normal yollardan çocuk sahibi olamayan ailelerin yaptıracakları ?tüp bebek tedavisi'ni,?zorunlu sağlık harcaması' kapsamına alıyoruz?

Sağlık Bakanlığı yine bir ilke imza atıyor. 'Tüp bebek' tedavisi giderlerinde, vatandaşlara devlet desteği sağlanıyor.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, normal yollardan çocuk sahibi olamayan ailelerin yaptıracakları tüp bebek tedavisinin, 'zorunlu sağlık harcaması' kapsamına alınmasının hedeflendiğini belirterek, konuya ilişkin yasal düzenlemede son noktaya gelindiğini bildirdi.

Akdağ, Bakanlığı'nın görüşüyle hazırlanan düzenlemeyle, tüp bebek sahibi olmak isteyen sosyal güvenlik kapsamındaki çiftlere ?devlet desteği' sağlanacağını ifade ederek;

?Devletimizin herhangi bir tedaviyi karşılayabilmesi için ilgili harcama kalemlerinin ?Bütçe Uygulama Talimatı'nda yer alması gerekiyor. Bakanlığımızın görüşüyle, tüp bebek tedavisinin zorunlu sağlık harcaması sayılacağına ilişkin bir madde ?Bütçe Uygulama Talimatı'na eklendi? dedi.

?Tıbbi Yönden Bebek Sahibi Olamayacaklarına Dair Sağlık Kurulu Raporu Alacak Olan Çiftler,Ardından Da İstedikleri Yerde Tüp Bebek Tedavisine Başlayacaklar??
Uygulamadan sosyal güvenlik şemsiyesi altında bulunan ve kanunen evli olan vatandaşların yararlanabileceğini ifade eden Akdağ,

?Tıbbi yönden bebek sahibi olamayacaklarına dair sağlık kurulu raporu alacak olan çiftler,ardından da istedikleri yerde tüp bebek tedavisine başlayacaklar.Sosyal güvenlik kuruluşları,bu çiftlerin 3 denemeye kadar olan masraflarını ödeyecek.3 denemenin sonunda bebek olmuyorsa,devlet çiftin daha sonraki harcamalarını karşılamayacak? diye konuştu.

?2005 yılı Bütçe Uygulama Talimatı'nda yapılacak düzenlemeyle belirlenen fiyatlar esas alınarak,tüp bebek uygulamasında kullanılan ilaç ve tahlil masraflarının devlet tarafından ödeneceğini vurgulayan Akdağ, yeni düzenlemeyle bebek sahibi olmak isteyen vatandaşlara önemli bir destek sağlanacağını kaydetti.

İnsan sağlığı konusunda gerçek bir değişimin,ancak ulusal ve uluslararası politikaların kararlı ve sürekli olmasıyla sağlanabildiğini dile getiren Akdağ,Bakanlığı'nın bütüncül bir yaklaşımla ele aldığı sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi,hizmet kalitesinin artırılması ve vatandaşların sağlıklı olarak yaşamlarını sürdürmeleri için en üst düzeyde çaba harcadığını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber