Emniyette yeni görev dağılımı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Ocak 2010 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terör, asayiş, tanık koruma daire başkanlıklarının Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nden Genel Müdür Yardımcılığı'na atanan Osman Çapalı'ya, Yabancılar, Interpol ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın da Yabancılar Daire Başkanlığı'ndan Genel Müdür Yardımcılığı'na atanan Mustafa İlhan'a bağlanması bekleniyor.

EMNİYETTE haklarında dava açılan ya da soruşturma bulunan üst düzey yöneticiler görevlerinden alınırken, yerlerine yeni isimler getirildi. Emniyette en kritik daireler, Genel Müdür Yardımcılıklarına atanan Kocaeli Emniyet Müdürü Osman Çapalı ile Yabancılar Daire Başkanı Mustafa İlhan'a bağlanacak. Uyuşturucu kaçakçısı Habip Kanat ile ilişkili olduğu iddiasıyla tutuklanarak cezaevine konulan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan ile nitelikli dolandırıcılık çetesi ile bağlantılı oldukları iddiasıyla geçtiğimiz günlerde İzmir'de savcılığa ifade veren diğer genel müdür yardımcıları Mustafa Gülcü ile Celal Uzunkaya kararname ile merkeze çekildi.

Emniyet Genel Müdür Yardımcılarının sorumlu olacağı dairelerin ise önümüzdeki hafta belli olacağı bildirildi. Kulislerde daha önce Mustafa Gülcü'ye bağlı olan terör, asayiş, tanık koruma gibi daire başkanlıklarının Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nden Genel Müdür Yardımcılığı'na atanan Osman Çapalı'ya bağlanması beklentisi var. Yabancılar, İnterpol ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın daYabancılar Daire Başkanlığı'ndan Genel Müdür Yardımcılığı'na atanan Mustafa İlhan'a bağlanması gündemde.

Amasya İl Emniyet Müdürlüğü'nden Genel Müdür Yardımcılığı'na atanan Mustafa Doğan Kılınç'a dört trafik Daire Başkanlığı bağlanırken, Hukuk Müşavirliği görevinden Genel Müdür Yardımcılığı'na atanan Osman Karakuş da personelden sorumlu olacak. Koltuğunu koruyan tek genel müdür yardımcısı Mehmet Tokgöz ise ikmal, inşaat, idari mali işler gibi daire başkanlıklarından sorumlu olacak.

İl Genel Meclisi Başkanı Avukat Selcan Karagöl ile ormanlık alanda basıldığı iddia edilen Erzurum Valisi Sami Bulut'un merkeze alınmasının ardından, valiyi izlettiği öne sürülen Erzurum Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur'un da görev yeri değişti. Çalkavur, daha büyük bir il olan Kocaeli'ne terfi niteliğinde tayin edildi.

Konya'ya atama yok

İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in yerine atanan Konya İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal'ın yerine atama yapılmaması dikkat çekti. Göreve iade davası açan Akyürek'in davayı kazanması halinde, İstihbarat Daire Başkanlığı görevini yürüten Namal'ın yeniden Konya'ya gönderilmesi söz konusu.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Tokat Emniyet Müdürü Ömer Aydın ise vatandaşla kurduğu bire bir ilişki ile tanınıyor. Aydın, Reşadiye kırsalında şehit düşen 7 asker için tören düzenlenmek isteyen ve hastane önünden ayrılmayarak eylem yapan binlerce vatandaşı konuşarak, sakinleştirmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber