6 Konfederasyon yarın Türk-İş'te toplanacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2010 20:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşçi ve memur sendikaları konfederasyonları, başta Tekel işçilerinin durumu olmak üzere çalışma hayatının artan sorunları ve çözüm önerilerine ilişkin ortak bir anlayış geliştirmek amacıyla yarın TÜRK-İŞ'te toplanacak.

TÜRK-İŞ'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, TÜRK-İŞ, işçi ve memur sendikaları konfederasyonlarını toplantıya çağırdı.

Toplantıda, başta Tekel işçilerinin durumu olmak üzere çalışma hayatının artan sorunları ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerileri konusunda ortak bir anlayış etrafında buluşulması amaçlanıyor.

TÜRK-İŞ Genel Merkezi'nde yarın saat 15.00'te gerçekleştirilecek toplantıya, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, DİSK, KESK, Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen genel başkanları katılacak.

TEK SÖZCÜK GREV

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB üyeleri, Yüksel Caddesi'nde toplanarak, TEKEL işçilerine destekte bulunmak amacıyla Türk-İş Genel Merkezi'ne yürüdü.

Sami Evren, başta TEKEL işçilerinin durumu, çalışma hayatında yaşanan sorunları görüşmek üzere altı konfederasyonun Türk-İş Genel Merkezi'nde toplanacağını anımsatarak, şöyle konuştu:

"Yarınki toplantıda çıkması gereken sonuç, işçilerin günlerdir burada ifade ettikleri tek sözcük olan grevdir. Hükümetin bu toplantının anlamını bilmesi, konfederasyonların sorumluluklarının farkında olması gerekir. Biz, KESK olarak buradaki mücadelenin altında kalacak hiçbir karara ortak olmayız. Artık söz bitmiştir. Hep birlikte bu direnişi başarıya ulaştırmak zorundayız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber