Gül: Bence de Emasya Protokolü'ne gerek yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2010 14:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin geldiği hukuk standartları ve hukuk anlayışı çerçevesinde kendisinin de EMASYA Protokolü'ne gerek olmadığı kanaatinde olduğunu söyledi.

Gül, Kosova Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu ile Çankaya Köşkü'nde düzenlediği ortak basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın EMASYA Protokolü'nün kaldırılacağını açıklamasıyla ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine Gül, şöyle konuştu:

"EMASYA, İçişleri Bakanlığı ile Türk Silahlı Kuvvetleri arasında imzalanmış, kendi mantığı ve hukuku olan bir protokoldür. Ben de bugünkü hukuk anlayışımız ve geldiğimiz hukuk standartları çerçevesinde buna gerek olmadığı kanaatindeyim. İçişleri Bakanlığı ve TSK nasıl ortak imzaladılarsa ortak imzalarıyla buna son vermelerinin doğru olduğu kanaatindeyim. Bütün bunlar hükümetin vereceği karardır. Türkiye'yi yöneten ve TBMM'ye karşı sorumlu olan hükümettir."

Cumhurbaşkanı Gül, Tekel işçilerinin eyleminde çözüm için devreye girip girmeyeceği sorusunu ise "Ben bununla ilgili Türk-İş yöneticilerine de Başbakan'a da görüşlerimi ifade ettim. Ümit ederim görüşülerek bir neticeye ulaşılır" diye yanıtladı.

Gül, Kosovalı bir gazetecinin, "İslam ülkelerinin Kosova'nın bağımsızlığını tanımada tereddüt ettiğini ileri sürerek, Türkiye'nin bu ülkeler üzerinde etkide bulunup bulunamayacağına ilişkin" sorusuna karşılık, "Türkiye zaten Kosova'yı ilk tanıyan ülkelerin başında gelerek, yol göstericilik yapmıştır. Ümit ediyorum ki bazı İslam ülkeleri de belli bir tarihi beklemektedirler. Ondan sonra yeni bir ivmenin olacağını tahmin ediyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber