Tekel'de 460 kişi 4-C'yi kabul etti

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 08 Şubat 2010 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tekel işçilerinin büyük bölümü açlık grevi dahil olmak üzere 4-C'ye geçmemek için eylemlerini sürdürürken, 460 işçi söz konusu kadroya geçmek için başvurdu. İşçilerden 393 tanesi ikamet ettikleri illerdeki kamu kuruluşlarına yerleştirildi.

Maliye Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre eski Tekel işçilerinden 460 tanesi 4-C kadrosuna geçmek için başvuruda bulundu. Başvuru yapan işçiler, Milli Eğitim Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı, Kültür Bakanlığı, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün taşra ve merkez birimlerine yerleştirildiler. 460 başvurudan 393 tanesi, işçilerin halen ikamet ettikleri illerdeki birimlere yerleştirildi.

Hükümet sendikalarla yaptığı görüşmenin ardından 4-C'nin şartlarını iyileştirmiş; 10 ay olan çalışma süresi 11 aya çıkarılmış; 22 gün izin ve kıdem tazminatı hakkı getirilmişti. 4-C'de yapılan iyileştirmelerin ardından yapılan başvuru sayısının hız kazandığı belirtilirken, gelecek haftalarda bu sayının daha da artması bekleniyor. İşçilerin ikamet ettikleri yerlerde işe yerleştirilmelerinde başvuru sırasının belirleyici olduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber