11 bürokratın gözaltına alındığı soruşturma için Enerji bakanı açıklama yapmadı

Haber Giriş : 10 Şubat 2005 11:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji Bakanı: Yargıya intikal etmiş konuda açıklama yapmam

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda, 'Beyaz Enerji'den sonraki en büyük enerji yolsuzluğu şeklinde nitelendirilen rüşvet operasyonu başladı. Operasyon çerçevesinde aralarında Fuat Celepçi ve Cemil Kazancı'nın da bulunduğu 11 üst düzey bürokrat göz altına alındı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, bakanlıktan bazı bürokratların gözaltına alındığı yolsuzluk soruşturması ile ilgili olarak, ''yargıya intikal etmiş bir konuda açıklama yapmam doğru olmaz, bu hem nezaketen hem de usulen doğru olmaz'' dedi.

Bakan Hilmi Güler, BOTAŞ Tesisleri'nde düzenlenen ''10 Milyon Adam Saat Kutlamaları''na katılmak için geldiği Adana'nın Yumurtalık ilçesinde, AA muhabirine, yolsuzluk iddiaları üzerine başlatılan ve bazı bürokrat ve işadamlarının gözaltına alındığı operasyonun, ''bilgisi dahilinde'' gerçekleştiğini kaydetti.

Güler, yolsuzluk iddiaları ile ilgili zaman zaman bilgilerine başvurulanlar olduğunu ifade ederken, ''bu arada bilgisi alınıp serbest bırakılanlar da var. Bunları şahit olarak da kabul edebilirsiniz. Şu an yargıya intikal etmiş bir konuda açıklama yapmam doğru olmaz, bu hem nezaketen hem de usulen doğru olmaz. İleride açıklama yapmam gereken bir konu olursa açıklama yaparım'' şeklinde konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan dün akşam saatlerinde yapılan açıklamada, bakanlığın bilgisi dahilinde bazı kuruluşlarda bir süredir yürütülmekte olan inceleme ve soruşturma çalışmalarının ''yargıya'' intikal ettiği, bu kapsamda bir kısım personel hakkında ''tahkikat başladığı'' bildirilmişti.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber