300 kişilik hademe kontenjanına, 5 bin 502 başvuru

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Şubat 2010 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADIYAMAN'da, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullarda 3,5 ay hademe olarak çalıştırılacak olan 300 kişilik kontenjana, 5 bin 502 kişi başvurdu. Noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekimiyle 300 işsiz, 3,5 aylığına iş sahibi oldu, geri kalanlar ise hayal kırıklığı ile evlerinin yolunu tuttu.

Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) Toplum Yararına Çalışma Programları (TYÇP) kapsamında açtığı, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı 108'i merkezde, toplam 239 kurumda 3,5 ay çalışacak olan 300 temizlik elemanı alımı başvurusuna 5 bin 502 işsiz müracaat etti. Müracaatların sona ermesinin ardından hademe olma ümidi ile başvuru yapan 5 bin 502 kişi, 23 Nisan İlköğretim Okulu toplantı salonunda gerçekleştirilen kura çekimine katıldı.

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü'nce Toplum Yararına Çalışma Programları uygulandığını söyleyen Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, "İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde ve bölgelerde veya afet, kriz gibi olağanüstü durumlarda işsizlerin kısa süreli istihdam ve eğitimini amaçlayan, toplum yararına bir iş yada hizmetin gerçekleştirilmesini sağlayan bu programlarla geçici iş imkanları sağlanarak, belli bir süre için maddi olarak desteklenen katılımcılar, çalışma ortamına alışarak; mesleki eğitim, iş tecrübesi ve disiplini edinmekte aynı zamanda kamu yararına bir faaliyet gerçekleştirilmektedir" dedi.

İşsizlerin merakla ve heyecanlı beklediği kura, noter huzurunda gerçekleştirdi. Vali Ramazan Sodan'ın butona basması ile çekilen kurada belirlenen 300 şanslı işsiz, iş sahibi olurken; geri kalan işsizler ise, hayal kırıklığı ile evlerine döndü.

Noter huzurunda çekilen kuralarda en fazla müracaatın kent merkezindeki okullara yapıldığı öğrenilirken; merkezdeki okullara alınacak 104 hademe kontenjanı için 3 bin 498 işsiz başvurdu. Müracaatta bulunan adaylar arasında kucağında çocuğu ile gelenlerin yanı sıra yaşlıların da bulunması dikkat çekti.

Valinin butona basarak ilk kuraları belirlemesinin ardından salonda bulunan çok sayıda kişi, hayal kırıklığına uğradı. İsimleri kurada çıkmayan kişilerden bazıları yapılan kuraya tepki göstererek, torpil olduğunu iddia etti. Bazı kişiler ise, noter huzurunda kura ile belirlendiğini ve herhangi bir usulsüzlük yapılmasının mümkün olmadığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber