2 polise 'Ahmet Kaya' cezası

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 24 Şubat 2010 08:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Ali EYCE

Kuşadası'nda 6 yıl önce çalıştığı büfede Ahmet Kaya'nın 'Başım Belada' şarkısını dinleyen ve temizlik yapan İbrahim Sil (28) adlı genci telsizle dövüp çenesini ve dişlerini kıran 2 polis memuru 8'er ay hapis cezasına çarptırılarak memuriyetten men edildi. Mahkeme ise sanık polisleri suçlu buldu. Mahkeme cezada indirime, tedbire ve ertelemeye yer olmadığına da karar verdi.

Sabah


Ahmet Kaya dayağına ihraç

?Başım Belada' şarkısını dinledikleri için polisten dayak yiyen gençlerin davası sonuçlandı. Mahkeme, iki polisin suçu tekrar işleyeceğine kanaat getirdi. 8'er ay hapis verdi, meslekten attı

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde Ahmet Kaya'nın ?Başım belada? şarkısını dinlediği için İbrahim Sil'i dövmekle suçlanan polisler M.B. ve B.O., 8'er ay hapis ve meslekten men cezası aldı. İbrahim Sil, 24 Haziran 2004'te çalıştığı büfede şarkı yüzünden iki polis tarafından telsizle dövüldü. Adli Tıp Kurumu'ndan 25 gün ?iş göremez? raporu alan İbrahim Sil, avukatı Fuat Aldemir aracılığıyla kendisini döven iki polisten şikayetçi oldu.

Olaydan 4 yıl sonra Savcı Bilgehan Ertan 9 yıl hapis istemiyle Kuşadası 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Son duruşmada hakim Gültekin Remzi Yüksel sanıklara 8'er ay hapis ve memuriyetten men cezası verdi. Hakim, sanıkların suçtan sonraki ve yargılama sürecindeki davranışları dikkate alınarak haklarında takdiri indirim nedeninin uygulanmasına, cezaların tedbire çevrilmesine ya da ertelenmesine yer olmadığına hükmetti.

VİCDANİ KANAAT OLUŞMADI

Suçun işlenmesindeki özellikler, sanıkların yargılama sürecindeki davranışları dikkate alınarak, ileride yeniden suç işlemeyecekleri yönünde mahkemece vicdani kanaat oluşmadığından, haklarındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber