Hava sıcaklıkları artacak / HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Mart 2010 09:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre; Kuzey, iç ve doğu bölgelerimizde aralıklarla yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :İç ve doğu bölgelerimizde 2 ila 4 derece artacak, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR :Genel olarak güney ve güneybatı, zamanla kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

UYARILAR

KAR ERİMELERİ VE MUHTEMEL ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda meydana gelebilecek kar erimeleri ve muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olmaları gerekmektedir.

-BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU-

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı çok bulutlu, kuzey ve doğusu ile zamanla bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren İç Ege aralıklı hafif yağmurlu geçecek.

AKDENİZ: Parçalı, zamanla iç ve doğu kesimleri çok bulutlu, Doğu Akdeniz ile akşam saatlerinde Göller Yöresi (Isparta, Burdur) aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, kuzey ve doğu çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinde iç kesimlerinin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, Orta Karadeniz ile zamanla Doğu Karadeniz aralıklı yağmurlu, gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde meydana gelebilecek kar erimeleri ve muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren batısı, gece saatlerinde Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur ve sağanak, Erzurum, Muş, Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak. Bölgenin kuzey ve doğusunda meydana gelebilecek kar erimeleri ve muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra batısı gece bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda sis görülecek.

12 Kas, Perşembe

13 Kas, Cuma

14 Kas, Cumartesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber