Sözleşmeli eczane sayısı 10 bini aştı

Haber Giriş : 12 Şubat 2005 10:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugün itibariyle 10 binin üzerinde eczane SSK'lıya hizmet veriyor. Önümüzdeki hafta sonu bu sayının 14 bine ulaşması bekleniyor.

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Genel Başkanı Mehmet Domaç, bugün itibariyle 10 binin üzerinde eczanenin SSK'lıya hizmet verdiğini, gelecek hafta sonunda ülkemizdeki 22 bin eczaneden 14 bininin SSK ile anlaşmalı duruma geleceğini hesapladıklarını söyledi.

Konu ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Domaç, SSK için önemli bir değişimin yaşandığını, 2 yıldır üzerinde çalışılan uygulamanın başladığını hatırlatarak, TEB'in bugüne kadar 15 bin 500 sözleşmeyi odalara gönderdiğini kaydetti. SSK'nın da 19 bin 900 şifreyi bölgelere gönderdiğini belirten Domaç, "Meslekdaşlarımızın SSK ile sözleşme yapmaya yoğun ilgisi bulunmaktadır" dedi.

Domaç, uygulama sayesinde SSK hastanelerinde ilaç kuyruğunun sona erdiğini, ilaç tedarikinde uluslararası standarda geçilmiş olduğunu dile getirdi. Domaç, kendi taleplerinin, sözleşme imzalayan eczanelere ödemelerin zamanında yapılmasını olduğunu söyledi.

İlk gün sıkıntı olması doğal

Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu, SSK'lıların serbest eczanelerden yararlanması uygulamasında, ilk günün ve geçiş süresinin getirdiği bazı sıkıntıların olmasını doğal karşıladıklarını söyledi. Başesgioğlu, ilaç fiyatlarında yapılacak indirimle ilgili soruya karşılık, hangi ilaçlarda, ne gibi indirime gidileceğinin protokole bağlandığını ve şu anda indirimlerin yapıldığını söyledi.

Başesgioğlu, "Herkes rahat olsun, uygulama oturacak ve vatandaşımıza çok kolay bir hizmet sunulacak'' dedi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber