Öğrenciler, arkadaşlarının kazada öldüğü yolu trafiğe kapattı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2010 14:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Tunceli'de ilköğretim öğrencileri ve veliler, bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden arkadaşları için yolu trafiğe kapattı.

Cumhuriyet Mahallesi'nde geçtiğimiz hafta Hürriyet İlköğretim Okulu ikinci sınıf öğrencilerinden Sırdaş Boyraz (8)'ın, hayatını kaybetmesini protesto eden öğrenci ve veliler, Çetin Emeç Caddesi üzerinde bulunan yolu trafiğe kapatarak yetkilileri önlem almaya çağırdı.

Cumhuriyet Mahallesinde öğrenci velileri ve öğrenciler kazanın yaşandığı yerde bir araya gelerek karanfiller bıraktıktan sonra basın açıklaması yaptı.

Öğrenci velileri adına bir açıklama yapan Ali Taman, "3 Mart 2010 tarihinde henüz yaşama sevincinin tadına varmadan 8 yaşında minik yavrumuz Sırdaş Boyraz'ı trafik canavarına kurban verdik. Daha önceleri de özellikle okulların önünde geçen caddelerde yeteri kadar yol ve geçiş güvenliği alınmadığından çeşitli şekilde kazalar olmuştur. Bunun elbette ki bir nedeni de sürücü hatasıdır. Ancak uzun bir süreden bu yana mahallemizde bulunan polis karakolu önünde geçen caddemiz güvenlik gerekçe gösterilerek trafiğe kapatılmıştır. Dolayısıyla trafik akışı yoğunluklu olarak okulların bulunduğu cadde üzerinden yapılmaktadır. Mevcut güzergâh böyle olunca bu tür üzücü kazaların olma olasılığı da artmaktadır. Yine yol boyunca hız düşürücü kasis ve uyarı levhalarının olmayışı da anlaşılmaz bir durumdur. Önlemlerin alınması için daha kaç canımızı kurban vereceğiz." dedi

Okulların yoğun bulunduğu cadde üzerinde önemler alınmasını isteyen Taman, "Bir mahallenin ortasında bir karakolun güvenliği yolu trafiğe kapatarak mı alınır. Levhalarınız, kasisleriniz bir candan daha mı kıymetlidir. Bizler Cumhuriyet Mahallesi halkı olarak; öncelikle çocuklarımızın güvenli bir ortamda eğitimlerini sürdürmelerini istiyoruz. Bunun için bütün yolların trafiğe açılmasını istiyoruz. Okulların giriş ve çıkış saatlerinde gerekli trafik güvenliğinin alınmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Daha önceleri de benzer kazalar yaşadıklarını belirten öğrencilerden Yılmaz Erdem, daha önce bu yolda bana da araba çarptı. Bu yoldan araçların geçmesini istemiyorum.

Okulların bulunduğu caddede her hangi bir yol güvenliğinin bulunmadığını dile getiren öğrenci velisi Nezahet Çakal da "Çocuklar bu yoldan nasıl geçsin? Bir daha bu tür şeyler yaşanmasın. Servis şoförleri bile bu yoldan geçerken hızlı bir şekilde geçiyor. Yetkililer bunun için önlem alsınlar." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber