14 yaşındaki çocuğa, polise taş atma cezası: 4 yıl 8 ay hapis

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Mart 2010 17:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Okula döndükten sonra yargılanıp ceza aldı

ADANA'da katıldığı yasadışı gösteride yakalanıp, eğitimi yarıda kaldığı anlaşılınca polisin okula kazandırdığı 14 yaşındaki A.D., yargılandığı Adana 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nce 4 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. A.D., suçsuz yere ceza aldığını ve okuyup polis olmak istediğini söylerken, babası 52 yaşındaki Mehmet Nedim D., ?Ben kızkardeşimi ve annemi teröre kurban vermiş bir insanım. Oğlum olaylara karışmaz. Taş atan çocuklarla ilgili çalışma bir an önce yapılsın? dedi.

Geçen yıl aralık ayında, Denizli Mahallesi'nde bölücübaşı ve terör örgütü PKK lehine yapılan gösterilerde, yola barikat kuruldu, ateşler yakılıp, Mithatpaşa Caddesi trafiğe kapatıldı. Çoğu çocuk olan grup olay yerine gelen polisi de taşladı. Gruba müdahale eden polisin, yasadışı olaylarla ilgili yakaladığı kişiler arasında A.D. de yer aldı. Çocuk Şubesi'ne teslim edilen A.D.'nin eğitimini yarım bıraktığı anlaşıldı. Savcılıkça ifadesi alınıp, serbest bırakılan A.D.'ye Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez'in de talimatıyla polis sahip çıktı.

Aileyle irtibat kuran Çocuk Şubesi ekipleri, onun yeniden okula dönmesini sağladı. Geçen yıl 7'nci sınıftayken bıraktığı okuluna kavuşan A.D.'nin kırtasiye malzemeleri ve giyeceklerini de polis karşıladı.

Başarılı bir öğrenci olan A.D.'nin hakkında yürütülen soruşturmada ise ?PKK adına suç işlemek, terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından dava açıldı. A.D., Adana 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde önceki gün yapılan karar duruşmasında, 4 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Karar temyiz edildi.

?AİLEM DE TERÖR MAĞDURU'

Ailesinin de terör mağduru olduğunu, halası ve babaannesinin kendisi 1 yaşında iken teröristlerce öldürüldüğünü belirten A.D., ?Ben gösterilere katılmamıştım. Bir düğünden dönerken ateş yakmışlar. Arkadaşlarımla oradan geçerken bir TIR geliyor. Yerdeki taşı kaldırıp, başka yere atarak TIR'ın geçmesini sağladı. Bu sırada, polisler geliyormuş. Arkadaşlarım, ?Polis geliyor, kaç' diye bağırdılar. ?Ben bir şey yapmadım ki kaçayım' dedim. Kaçmadım. Polisler de beni yakaladı. Gösteriye katılmış değilim. Benim ailem de terör mağduru. Halam ve babaannemi teröristler öldürmüş. Ben okuyup, polis olmak, vatanıma milletime faydalı olmak istiyorum. Polisler beni götürdüklerinde okulu bırakmıştım. Benim okula devam etmemi sağladılar. Hapis yatmak istemiyorum. Okuyup, polis olmak ve suçluları yakalamak istiyorum? dedi.

1997'de kızkardeşi Layika'yı 18 yaşında iken, annesi Zeyne'yi de 50 yaşında iken teröre kurban verdiğini bildiren fırın işçisi baba Mehmet Nedim D. de karara itiraz edeceklerini belirterek, şunları söyledi: ?Kızkardeşimi ve annemi teröre kurban vermiş, terör mağduru bir insanım. Oğlumun böyle bir şeye karışması mümkün değil. Biz zaten terör olaylarından kaçıp, Adana'ya geldik. Adana polisi bize sahip çıktı. Oğlum düğün dönüşü barikat kurulan yerden geçerken gözaltına alınmış. Olayla, terör örgütüyle hiç alakası yok. Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'ne bağlı Hamzalı Köyü'nde otururken, teröristler koruculuk yaptığımız için annemi ve kızkardeşimi öldürdüler. Küçük yaşta çocuklar polise taş attıkları gerekçesiyle ceza alıyor. Bununla ilgili yasa düzenliyorlar. Cumhurbaşkanı'na, Başbakan'a sesleniyorum. Taş atan çocuklarla ilgili çalışmayı yapın, bu yasayı çıkarın.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber