Yemek yardımındaki 50 kişi sınırı kalkmalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Mart 2010 20:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) , kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan tüm memurlara yemek yardımı yapılması için başvuru yaptı.

Konfederasyon Hukuk Müşavirliği tarafından Başbakanlığa gönderilen başvuruda; yürürlükte bulunan yönetmeliğe göre yemek servisinin kurulabilmesi için, yiyecek yardımından faydalanabilecek personel sayısının asgari 50 olması ve yemekhane için elverişli yer bulunması şartının arandığı , uygulama nedeniyle özellikle taşra teşkilatlarında görev yapan kamu personelinin çoğunluğunun yiyecek yardımından yararlanamadığı belirtildi.

Günümüz uygulamasında, pek çok kamu idaresi, yemek işini ihale ile (vb yöntemlerle) üçüncü kişilerden karşılamakta olup Yönetmelik'de yer alan yemek yardımı koşullarının geçerliliği kalmamıştır, denilerek , bu çerçevede, günümüz uygulamasında maddi temelini kaybetmiş ve kamu görevlileri arasında eşitliğe aykırı bir fiili durum yaratan, ?asgari 50 personel? ve ?yemekhane için uygun yer? şartlarını içerir yönetmelik hükümlerinin kaldırılarak tüm birimlerde çalışan personele eşit koşullarda yemek/yiyecek yardımı yapılması , istendi.

Haksen Genel Başkanı Ayhan Çivi, 24 yıl önce yapılan düzenlemeye göre 50 kişiden fazla çalışanın bulunduğu birimlerde kurulan yemek servisi ile memurlara yemek yardımı yapılmaktadır. Bu nedenle yüzbinlerce kamu görevlisi yasal haklarından mahrum bırakılmaktadır. Yiyecek yardımının herhangi bir şartı bağlı olmaksızın tüm memurlara yapılması gerekir. Bu konuda düzenleme yapılmadığı takdirde konuyu yargıya taşıyacağız, dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber