İstanbul'daki okullar satılacak mı?

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2010 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen ve Okuluma Dokunma İnisiyatifi temsilcileri, İstanbul'daki arsaları değerli okulların satılacağı iddiası üzerine İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız'ı makamında ziyaret edip, konuyla ilgili hazırladıkları dosyayı verdi.

Eğitim-Sen ve Okuluma Dokunmayın İnisiyatifi temsilcileri, sabahın erken saatlerinde ziyaret ettikleri Milli Eğitim Müdürü Yıldız'a okulların satışı ile ilgili bir dosya verdi. Eğitim-Sen 3 No'lu Şube Başkanı Nebahat Bükrek, ziyaret sonrası çıkışta yaptığı açıklamada, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ile olumlu bir görüşme yaptıklarını belirterek, "Biz okulun satışı noktasında Vali Muammer Güler'in açıklamalarının ardından 20 okul hakkında bilgi almak istedik. Bununla ilgili hazırladığımız dosyayı İl Milli Eğitim Müdürü'ne aktardık. İl Milli Eğitim Müdürü satış olarak değerlendirilmediğini ama takas edileceğini söyledi. Milli Eğitim Müdürü'nden önce başlayan bir süreçti bu. Aydın yeni göreve atandı. İstanbul'da 180 okul ele alınmış ve bu sayı 22'ye indirilmiş. Daha sonra 22 okuldan da 10 okula düşürülmüş. 10 okulu satış olarak ifade etmiyorlar, takas olarak ifade ediyorlar" dedi.

Arsaları değerli olan 10 okulun boşaltılıp, farklı okullara taşınacağı yönünde düşünce olduğunu söyleyen Bükrek, "Özellikle bu okulların arsaları değerlidir. Yani arsaları değerli olan okullardan başlanacağı, bu okulların daha farklı yerlere, bir okul yerine 3 okul ya da 5 okul yapılabileceği düşüncesiyle kafalarında farklı projeler var. Bu okulların boşaltılma işlemleri gerçekleşecek. Bu okulların boşaltılmasıyla ilgili bir tarih yok. Bu konuda çalışmanın devam ettiğini, hatta bize bile 'gelin sizde ortak olun, bu çalışmaya katılın, bu çalışma gerçekleşecek gelin destekleyin' dediler" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber