Emniyet Müdürüne villa soruşturması

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Mart 2010 16:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ferhat AKGÜN/TEKİRDAĞ,

TEKİRDAĞ Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 3'üncü sınıf Emniyet Müdürü A.T. hakkında icradan satışa girecekleri engelleyerek 500 bin liralık villayı 85 bin liraya aldığı iddiası ile soruşturma açıldı.

Tekirdağ'da esnaflık yapan N.K. bir bankaya olan 330 bin liralık kredi borcunu ödeyemedi. Bu nedenle banka, N.K.'nın denize yakın Hürriyet Mahallesi Dereağzı Mevkii Dalkılıç Sokak'taki 3 katlı villasına haciz uygulattı. İcralık 3 katlı villa Tekirdağ 1'inci İcra Müdürlüğü'nde satışa çıkarıldı. İcradan satılan evi almak için iki polis memuru satışa katılmak istedi. İddiaya göre ise eve alıcı çıkan Asayiş Şube Müdürü ve 3'üncü Sınıf Emniyet Müdürü A.T., evi kendisi alacağı için icradan satışa girmek isteyen 2 polis memuruna baskı yaparak evi almasına engel oldu. Bedeli 500 bin lira olarak belirlenen ev için ilk satışta alıcı çıkmadığı için satılamadı.

Evi almak için satışa hiç kimsenin katılmamasını sağladığı iddia edilen 3'üncü sınıf Emniyet Müdürü A.T.'nin, ikinci satışa da katılacakların üzerinde makamını kullanarak baskı kurduğu öne sürüldü. Sadece A.T.'nin katıldığı ikinci satışta alıcı çıkmayınca evin fiyatı 85 bin liraya kadar düştü. 3 katlı, deniz manzaralı bahçeli villa ikinci satışta A.T. tarafından satın alındı.

SORUŞTURMA AÇILDI, GÖREV YERİ DEĞİŞTİ

Baskı oluşturarak evi almaları engellenen ve adı açıklanmayan iki polis memuru durumu Tekirdağ Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek'e bildirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatan Çelikbilek, A.T.'yi Asayiş Şube Müdürlüğü görevinden alarak Malkara İlçe Emniyet Müdürü olarak görevlendirdi.

İddialar üzerine olayla ilgili soruşturma açtığını belirten Tekirdağ Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, ?Olayla ilgili soruşturma açtık. Soruşturma sürüyor. Konu ile ilgili müfettiş istedik? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber