Fethiye Devlet Hastanesi'ndeki ölümde ihmal iddiası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mart 2010 18:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla'nın Fethiye ilçesinde doğum için hastaneye gelen bir kadının, erkek çocuk dünyaya getirdikten sonra doktor ihmalinden öldüğü iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, dün gece 00.30 sularında doğum sancısı tutan Gülay Güler (24) Fethiye Devlet Hastanesi'ne geldi. Sabaha kadar hastanede kalan kadın, sabah 07.00 sularında sezaryen doğumla Kadir isminde bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Doğumdan sonra rahatsızlanan Gülay Güler, 20 dakika sonra hayatını kaybetti.

Gülay Güler'in ölümünde ihmal olduğunu iddia eden yakınları, olayın ardından savcılığa suç duyurusunda bulundu. Başvuru üzerine savcılık, olayla ilgili soruşturma başlatarak, Güler'in ailesi ve bahsi geçen hastane personelinin ifadelerini aldı. Hayatını kaybeden genç kadının cenazesi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Baba olmanın heyecanını yaşayamadan eşini kaybeden Sefa Güler ise eşinin ihmal sonrasında öldüğünü öne sürdü. 1.5 yıllık evli olduğunu ve eşinin ölümüyle kanadının kırıldığını belirten Sefa Güler, doktor N.D.'nin çocuğunu öksüz bıraktığını söyledi. Hastaneye yattıktan sonra gece doktor N.D.'yi arayıp eşinin durumunun kötü olduğunu ve bakmasını istediğini söyleyen Sefa Güler, doktorun kendisine bir şey olmadığını, sancı gelirse ebelerin kendisine söyleyeceğini ifade ettiğini açıkladı. Sabah eşinin sezaryenle ameliyat edildikten sonra doktorun hastaneden ayrıldığını aktaran Sefa Güler, eşine yeterli ilginin gösterilmediğini anlattı.

Güler, "Eşim bebeğimizi dünyaya getirdikten 20 dakika sonra öldü. Bunda eşofmanla hastaneye gelen doktorun ihmalinin olduğuna inanıyorum. Karakola gidip ifade verdim. Suç duyurusunda bulundum. Suçluların bulunmasını istiyorum. Bu bebek annesiz kaldı, kim bakacak şimdi buna." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber