Emniyet Müdürü: Aradığınızda polis 5 dakika içerisinde gelmiyorsa şikayet edin

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2010 21:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, '155 İmdat Polis' hattına yapılan ihbar sonucunda olay yerine 5 dakika içerisinde ekip intikal etmemesi halinde vatandaşların bunun hesabını sormasını istedi.

Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, kahvehane ziyaretlerini sürdürmeye devam ediyor. Çelik, Palandöken ilçesindeki Yenişehir semtinde bir kahvehanede vatandaşlarla bir araya gelip sorunlarını dinledi.

Çelik, Erzurum'un daha huzurlu ve güvenilir bir şehir haline gelebilmesi için polis kadar vatandaşlara da büyük görev düştüğünü söyledi. Emniyet Müdürü Çelik, vatandaşların karşılaştıkları her türlü olumsuzluğu internet yoluyla ya da 155 İmdat Polis telefonu aracılığıyla kendilerine ihbar edilmesini istedi.

Vatandaşın ihbarının anında değerlendirileceğine vurgu yapan Çelik, olay yerine 3 ile 5 dakika arasında çağrılan ekibin gelmemesi halinde bunun hesabının da sorulmasını talep etti. Vatandaşa, güvenlik ve asayiş hizmeti sunduklarını ve bu nedenle görevle ilgili sorumsuzluğu kabul edemeyeceklerine dikkat çeken Emniyet Müdürü Çelik, "Şehrin huzuru için bizlere ne düşüyorsa yapıyoruz. Sizlerde karşılaştığınız olumsuzlukları bildirin. Eğer 5 dakika içerisinde çağrılan yere polis gelmezse, bana gelin hesabını sorun. Çünkü hepimiz el birliği ile üzerimize düşeni yapmak zorundayız." dedi.

Bir vatandaşın, okul önlerinde polis görmediğini ifade etmesi üzerine Emniyet Müdürü Çelik, her okulun önüne polis dikemeyeceklerine vurgu yaparak, "Takdir edersiniz ki her okulun önüne ekip koyamayız. Ancak siz bir baba olarak akşama kadar kahvehanede oturacağınıza okul çıkışı gidip çocuğunu alın. Sen kahvede otur, polis gidip okul önünde tedbir alsın böyle bir şey yok. Okul önünde polisi gören çocuk, 'acaba birşey mi var ? Neden polis burada' diye endişe ediyor. Bu olumsuz psikolojiden de çocuklarımızı kurtarmak istiyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber