Jitem davasında birleştirme kararı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2010 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi, 11 sanıklı "JİTEM" davası ile aralarında "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım ve itirafçı Abdulkadir Aygan'ın da bulunduğu 5 sanıklı davanın birleştirilmesine karar verdi.

Diyarbakır, Mardin, Batman ve Şırnak'ta çeşitli tarihlerde birden fazla adam öldürme, kundaklama ve bombalama eylemi gerçekleştirdikleri iddiasıyla Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan ve aralarında terör örgütü PKK itirafçılarının da bulunduğu 11 sanıklı "JİTEM" davasında, atılı suçlamaları "silahlı örgüt kurmak" kapsamında değerlendiren mahkemenin, verdiği görevsizlik kararının ardından dosya Özel Yetkili Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde ele alındı.

Yapılan tensip duruşmasında davanın, Diyarbakır'da 1992-1994 yılları arasında 8 kişinin öldürülmesiyle ilgili olarak aralarında "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım ve itirafçı Abdulkadir Aygan'ın da bulunduğu 5 sanığın yargılandığı davayla birleştirilmesine karar verildi.

Kararda, sanıkların bir kısmı ile atılı suçun aynı olması gerekçe olarak gösterildi.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi, iki davanın birleştirildiği yeni yargılamanın 10 Mayıs 2010 günü yapılmasını da kararlaştırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber