Türk Eğitim Sen'den yönetmelik eleştirisi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Mayıs 2010 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim Sen tarafından yapılan açıklamada, MEB'in görüş talebinde bulunmasına ve bakanlıkla büyük bir oranda mutabık kalınmış olmasına rağmen, Bakanlığın çıkardığı yönetmelik ile bu mutabakata uygun davranmadığı belirtildi.

Sendikadan yapılan açıklamada, Bakanlığı ?GEÇİCİ MADDE: Bu yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önceki, Atama ve Yer Değiştirme hükümleri doğrultusunda zorunlu hizmet yükümlülüğünü yerine getirmek üzere yer değiştirme suretiyle atanmış olan öğretmenler, zorunlu çalışma sürelerini veya bulundukları illerde geçirilmesi gereken süreyi tamamlayıp tamamlamadıklarına bakılmaksızın bu yönetmeliğin yayımı tarihini izleyen ilk yer değiştirme döneminde bulundukları il dışına yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.? şeklindeki öneride mutabık kalmasına rağmen, verdiği sözü tutmadığı belirtildi.

Türk Eğitim Sen, 15 Mayıs itibari ile il içi ve iller arası isteğe bağlı yer değişiklikleri yapılacağı için öncelikli olarak Yönetmeliğin ?İl içi ve iller arası isteğe bağlı yer değiştirmeler? başlıklı 26/2 maddesindeki ?Zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunmayanlar, bu yükümlülüğünü tamamlayanlar ya da muaf olan öğretmenlerden bulundukları ilde en az üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar iller arasında yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.?şeklinde düzenlemenin bir an önce değiştirilmesi talebi ile Milli Eğitim Bakanlığına başvuruda bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber