Darüşşafaka ?120 yeni kardeş'ini bekliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2010 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin en köklü eğitim kurumlarından Darüşşafaka, 2010 -2011 eğitim öğretim yılı için 30 Mayıs'ta gerçekleşecek sınavla 120 yeni öğrenciye daha ?Eğitimde Fırsat Eşitliği? sunacak.

?Eğitimde Fırsat Eşitliği? ilkesiyle babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz ancak yetenekli çocuklara eğitim öğrenim olanağı sunan Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nın sınavı 30 Mayıs'ta yapılacak. Sınava kayıt başvurusu 26 Mayıs'a kadar devam ediyor. Türkiye'de 20 merkezde yapılacak sınav merkezlerine ulaşım Darüşşafaka tarafından karşılanıyor.

Darüşşafaka Eğitim Kurumları sınavına, Türkiye'nin her köşesinde eğitim gören 1999 sonrasında doğmuş babası olmayan ve ailesinin maddi durumu yetersiz olan çocuklar katılabilecek. Fırsat eşitliği yaratmak için bilgi ve yetenek sınavıyla alınacak çocuklar sınav başvurusunu evraklarını daha önceden göndermek koşuluyla veya yanında getirerek sınav günü de yapabilecek.

33 ilde tanıtım toplantısı yapıldı

Türkiye'nin en eski sivil toplum kuruluşlarından sayılan Darüşşafaka Eğitim Kurumları, 1873 yılından bu yana babası hayatta olmayan, ailelerin maddi olanaksızlıkları nedeniyle iyi eğitim fırsatı bulamayan öğrencilere eğitim olanağı sunuyor. İlköğretim 4. sınıftan itibaren liseyi bitirinceye kadar tam burslu ve yatılı eğitim gören çocuklar İngilizce eğitim alıyor. Darüşşafaka'da üniversiteyi kazanan öğrencilere ise Darüşşafaka Cemiyeti tarafından burs verilmeye devam ediliyor. 2009-2010 eğitim-öğretim yılında Türkiye genelinde 70 ilden 838 öğrencinin eğitim gördüğü okulda, öğrencilerin eğitim masraflarının yanı sıra öğrencilerin giyim, barınma, yemek, kitap, sağlık gibi ihtiyaç masrafları da Darüşşafaka Cemiyeti tarafından karşılanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber