Kronik hastalar aile uyum evleriyle topluma ısınacak

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 13 Haziran 2010 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi bir süredir yürüttüğü toplum temelli psikiyatri anlayışıyla yeni bir uygulama başlattı.

Hastanede uzun süre tedavi gören kronik şizofreni hastaları örnek aile uyum evlerinde topluma kazandırılacak. Proje kapsamında, hastane bahçesine kurulan evlerde hasta ve yakınları, profesyonel refakatçiler eşliğinde geçici bir süre kalarak hastanın aile yanına dönmesi sağlanacak. Aile uyum evlerinin açılışında konuşan Sağlık Bakanlığı Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Danışmanı Dr. Gazi Alataş, amaçlarının hastaları aileleriyle birleştirmek olduğunu söyledi. Alataş, "Aileler ve hastalar evlerde psikoeğitimin yanı sıra aile dizimi, problem çözme teknikleri ve bilişsel davranış terapisinden alıntı tekniklerle çalışmalar yapacak. Bu çalışmalar 1 ay sürecek. Bu ay içerisinde de evlerde ilk hasta ve aile grupları kalmaya başlayacak." dedi.

Hasta yakınlarının hastayla genellikle iletişim kurmayı bilemediğini ifade eden hastane başhekimi Doç. Dr. Erhan Kurt ise "İyileşen hastalar aile yanına döndükten sonra da aileyle bağlantı sürdürülecek, kriz planları hazırlanacak." şeklinde konuştu. Hollanda Dışişleri Bakanlığı ve Bakırköy Hastanesi'nin ortaklaşa yürüttüğü projede aileleriyle uyum gösterme ihtimali olan 46 hasta seçildi. ZEYNEP KAÇMAZ İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber